Last van vliegen en/of insecten? Bekijk hier ons aanbod professionele Vliegen- en Insectenlampen

In de categorie insectenlampen vindt u een ruim aanbod aan vliegenlampen. Een vliegenlamp is een elektrische vliegenvanger die vliegen lokt met een blauwe Uv-lamp. De vliegen worden uiteindelijk geëlektrocuteerd door een hoogspanningsrooster of gevangen op een plakstrip. Daarnaast vindt u hier ook de bekende...

Ervaar meer over Insectenlamp
 
1 artikel(en)
meer informatie
  • Tegen wespen
  • Geschikt voor beperkte ruimtes
  • Verwisselbare lijmplaten
188,-
Nog 1 in voorraad
1 artikel(en)

Insectenlamp

In de categorie insectenlampen vindt u een ruim aanbod aan vliegenlampen. Een vliegenlamp is een elektrische vliegenvanger die vliegen lokt met een blauwe Uv-lamp. De vliegen worden uiteindelijk geëlektrocuteerd door een hoogspanningsrooster of gevangen op een plakstrip. Daarnaast vindt u hier ook de bekende elektrische vliegenmepper. 

De werking van een vliegenlamp

Een vliegenlamp trekt insecten aan door middel van UV-licht. Vliegen en andere insecten zien hier een overeenkomst met daglicht in. Bij sommige insectenlampen wordt het Uv-licht gecombineerd met een lokvloeistof. Het licht en de vloeistof lokken de insecten in de vliegenlamp.
Wanneer de insecten eenmaal bij de lamp zijn aangekomen worden zij gedood en/of gevangen door de hoogspanning, een kleefplaat of een speciaal aanzuigsysteem. Dit verschilt per vliegenlamp. Vaak wordt er gekozen voor een vliegenval met spanningsrooster. Dit voldoet in de meeste omstandigheden. Op plekken waar bijvoorbeeld voedsel wordt bereid of op een andere manier eisen worden gesteld aan hygiëne, wordt er vaak gekozen voor een insectenlamp met een kleefstrip of een vliegenval met een aanzuigsystem die de insecten in een afgesloten compartiment opslaat.

Welke vliegenlamp moet ik kiezen?

Er zijn diverse soorten vliegenlampen. Welke lamp voor u het best is hangt af van de situatie. In huis kan een elektrische vliegenmepper volstaan terwijl in bedrijfsruimten juist een professioneel type beter is. Voor horecabedrijven zijn vliegenvangers met hoogspanning in ruimtes waar voedsel wordt bereid niet toegestaan.
Ook is het type vliegenvanger afhankelijk van de branche en de plek waar u overlast van de insecten heeft.

Soorten vliegen- en insectenlampen

Er zijn diverse soorten insectenlampen bijvoorbeeld met spanningsrooster, met kleefplaat of met aanzuiging. De lampen zijn in beginsel vrijwel allemaal hetzelfde. De Uv-lamp zorgt ervoor dat de vliegen worden aangetrokken. Wat daarna met de beestjes gebeurd is waar de lampen zich van elkaar onderscheiden. Hieronder wordt uitgelegd hoe deze lampen te werk gaan en wat de voor- en nadelen zijn.

  • Vliegenlamp met spanningsrooster

Dit zijn de meest traditionele vliegenvangers en worden ook wel de vliegenlamp onder hoogspanning genoemd. Bij deze lampen worden de vliegende insecten wanneer ze bij de vliegenlamp zijn aangekomen geëlektrocuteerd. De dode beestjes komen vervolgens in een opvangbak terecht.

Vliegenlampen met een spanningsrooster zijn niet geschikt voor ruimtes waar hygiëne hoog in het vaandel staat, zoals horeca of in de voedselindustrie. Dit omdat kleine deeltjes van de insecten naast de opvangbak terecht kunnen komen. Ook komt er soms een heel klein beetje rook van het rooster af wanneer het insect er tegenaan vliegt.

Voordeel:
- Weinig onderhoud nodig.

Nadeel:
- Ongeschikt voor in de horeca of andere plekken waar hygiëne hoog in het vaandel staat.

 

  • Vliegenlamp met kleefplaat

Insecten komen bij een vliegenlamp met kleef plaat vast te zitten aan de kleefplaat. De lijm op deze kleefplaat zorgt ervoor dat het insect vast blijft zitten. Dit betekent geen deeltjes van de vliegen die in de ruimte terecht komen. Hierdoor zijn vliegenlampen met kleefplaat uitermate geschikt voor bijvoorbeeld restaurants, keukens en in de voedselindustrie.
Veel design vliegenvangers maken ook gebruik van zo'n kleefplaat. Hierdoor kunnen ze goed gebruikt worden in openbare ruimtes.

De kleefplaten in deze vliegenlampen moeten regelmatig vervangen worden. Vaak kunt u, wanneer u ze bekijkt, zelf goed inschatten wanneer de kleefplaat vervangen moet worden. Om de optimale vliegenvangst te garanderen kunt u het best de kleefplaten om de 4 weken vervangen. Dit omdat de lijm langzaam uitdroogt. Als de lamp in een ruimte staat waar hele grote aantallen insecten zijn, of waar het heel erg stoffig is kan het noodzakelijk zijn ze kleefplaten vaker te vervangen.

Voordelen:

- Veilig
- Hygiënisch
- Geluidloos
- Geen geur.

Nadeel:
- Kleefplaten moeten periodiek vervangen.

 

  • Vliegenlamp met aanzuiging

Vliegenlampen met aanzuiging vangen insecten op een zeer effectieve en revolutionaire manier. Net als bij andere insectenlampen worden de vliegen door een UV-lamp naar het systeem getrokken. Het systeem zuigt de vliegen daarna het apparaat in waarna deze in een afgesloten bak belanden. De bak kunt u vervolgens simpel legen door deze uit het systeem te schuiven. Hierna kunt u deze reinigen.

Zeer hygiënisch en daarom uitermate geschikt voor Horecabedrijven!

Voordelen:
- Veilig
- Hygiënisch
- Geen nare luchtjes.

Nadeel:
- Maakt geluid.