Hoefverzorging Rapide

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment producten voor hoefverzorging van het paard. Wij verkopen onder meer hoefkapmessen, hoefborstels, hoefkrabbers, hoefraspen en hoefijzer tangen voor het verhelpen van hoefproblemen bij paarden. Onze producten zijn van extra zware kwaliteit en hebben een fijne...

Ervaar meer over Hoefverzorging Rapide
 
2 artikel(en)
meer informatie
  • De hoef in optimale conditie!
  • Bevat laurierolie
  • Houdt de kroonrand hoef soepel
Va. 18,95
In voorraad
meer informatie
  • De hoef in optimale conditie!
  • Bevat laurierolie
  • Houdt de kroonrand hoef soepel
119,-
0 in voorraad wel te bestellen
2 artikel(en)

Hoefverzorging Rapide

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment producten voor hoefverzorging van het paard. Wij verkopen onder meer hoefkapmessen, hoefborstels, hoefkrabbers, hoefraspen en hoefijzer tangen voor het verhelpen van hoefproblemen bij paarden. Onze producten zijn van extra zware kwaliteit en hebben een fijne handgreep. Tevens vindt u hier hoefverzorgingsmiddelen voor wanneer uw paard bijvoorbeeld een tekort heeft aan biotine. Dan kan het gebeuren dat de kwaliteit van de hoeven achteruit gaat. Andere producten zoals hoefolie en hoefvet zijn uitermate effectief voor de verzorging en de bescherming van de hoeven en geven een mooie glans.

Uitwendige hoefverzorging

Door de manier waarop veel paarden in Nederland gehouden worden (veel op droge stal of op zandgrond) verliest de hoef zijn elasticiteit door het verliezen van vocht. Gemiddeld hebben we te maken met hele natte periodes waar de hoeven veel blootgesteld worden aan regenperiodes of droge periodes waarbij de hoeven langere periodes niet in aanraking komen met vocht. In de natte periodes kan het zinvol zijn om de hoef te behandelen met teer, dit heeft een desinfecterende en uitdrogende werking en voorkomt rotstraal. Door regelmatig de hoeven in te vetten in de drogere periodes zal de hoef minder snel uitdrogen.


Rapide is HET merk als het om lederonderhoud gaat. Een goed onderhoud van uw leder is van essentieel belang om zijn levensduur te verlengen. Het intensieve gebruik van uw leder kan het collageen van het leder verzwakken, beschadigen of zelfs onherstelbare barsten of scheuren veroorzaken. Daarom is regelmatig onderhoud met Rapide ook belangrijk voor uw eigen veiligheid zodat het leder niet kan barsten bij piekspanning. Houd uw leder functioneel, soepel en in een goede conditie. Het regelmatig reinigen en/of voeden van het leder beschermt uw leer tegen invloeden van buitenaf.

Voor een optimale verzorging is het belangrijk het leder eerst goed te reinigen waarbij met een zachte doek of borstel eerst het vuil en zweet wordt verwijderd voordat men met het onderhoud van start gaat. Belangrijk is er rekening mee te houden niet teveel water te gebruiken maar bijvoorbeeld zadelzeep van Rapide in spuitvorm en geen onderhoud te plegen op nat leder. Leder kan het beste op kamertemperatuur worden opgeborgen maar niet vlak voor een centrale verwarming om uitdroging tegen te gaan. De kwaliteitsproducten van Rapide bieden uw leder een optimale verzorging en dragen bij aan een lange levensduur!