Zelf Schapen scheren? Schapenscheermachines voor de veeleisende schapenboer

Heb je schapen koop dan een goede schapenscheermachine want je komt er niet onderuit. Elk jaar is het weer tijd om alle schapen te scheren. Misschien vindt jij het wel geweldig en zie je er enorm naar uit. Maar de meeste schapen boeren die ik ken hoor ik bij de gedachte al kreunen en steunen en zie ik direct het zweet...

Ervaar meer over Schapenscheermachine Aesculap
1 artikel(en)
1 artikel(en)

Schapenscheermachine Aesculap

Heb je schapen koop dan een goede schapenscheermachine want je komt er niet onderuit. Elk jaar is het weer tijd om alle schapen te scheren. Misschien vindt jij het wel geweldig en zie je er enorm naar uit. Maar de meeste schapen boeren die ik ken hoor ik bij de gedachte al kreunen en steunen en zie ik direct het zweet uitbarsten. Schapen scheren is namelijk een enorm zware klus die toch maar even gedaan moet worden. Het maakt het al een stuk aangenamer met een goed stuk gereedschap.

Goed gereedschap is het halve werk

Een veel gehoorde gezegde: "Een goede schapenscheermachine is het halve werk". Of je er een paar moet scheren of wel honderden schapen moet scheren niets is zo fijn om dat met een kwalitatieve scheermachine voor schapen te doen. Kies daarom ook voor een goed merk van fabrikanten die tientallen jaren ervaring hebben in de ontwikkeling van duurzame, sterke scheermachines voor schapen. Neem bijvoorbeeld een Heiniger schapenscheermachine, dit zijn machines die continu worden door ontwikkeld door te luisteren naar de ervaringen en de behoeften van de schaapscheerders wereldwijd. Maar ook het Duitse Aesculap maakt al tientallen jaren Econom schaapscheermachines van de beste kwaliteit. En ook Het Duitse Lister (Liscop) moeten we niet vergeten, ook zij blijven innoveren.


Aesculap is een kwaliteitsmerk van B.Braun. Een van origine Duitse fabrikant van medische instrumenten voor ziekenhuizen en dierenartsen. Onder de naam B. Bruin vetcare worden er veterinaire instrumenten gemaakt en bijvoorbeeld hoefmessen voor koeien en schapen. Maar naast de veterinaire instrumenten zijn ze ook bekend om hun zeer professionele scheermachines en tondeuses voor dieren.

Aesculap Econom

Scheerapparaten voor koeien, schapen en paarden worden verkocht onder de naam Aesculap Econom. Deze robuuste machines zijn van oerdegelijke Duitse kwaliteit en kunnen elke vacht aan. De Econom schapenscheermachine wordt aangeduid met de letters GT494 en de Veescheermachine en het scheerapparaat voor paarden wordt aangeduid met de letters GT474. Het verschil tussen deze machines zit voornamelijk in de scheerkop en de messen.

Aesculap Favorita

De bekendste hondentondeuse is toch wel de Aesculap tondeuse welke wordt verkocht onder de naam Aesculap Favorita. Deze robuuste machine word door bijna alle trimsalons gebruikt. Deze Aesculap tondeuse is zeer veelzijdig door de grote diversiteit aan scheerkoppen. Er zijn zowel Accu tondeuses als snoertondeuses verkrijgbaar.