Batterijen

Batterijen kopen voor apparaten in de stal of op het erf? Diverse staaf-, penlite- en blokbatterijen voor de meest verschillende toepassingen van het merk Panasonic of Duracell. Duracell is bekend van het konijntje dat sinds 1973 langer door gaat dan andere batterijen. Door de continue verbetering van...

Ervaar meer over Batterijen
7 artikel(en)
7 artikel(en)

Batterijen

Batterijen kopen voor apparaten in de stal of op het erf? Diverse staaf-, penlite- en blokbatterijen voor de meest verschillende toepassingen van het merk Panasonic of Duracell. Duracell is bekend van het konijntje dat sinds 1973 langer door gaat dan andere batterijen. Door de continue verbetering van de kwaliteit en de kracht van de Duracell batterijen en producten. Vandaag is de Duracell Bunny wereldwijd een van de meest erkende merkiconen. Panasonic heeft als missie: door te ontwikkelen de samenleving en het welzijn van de mensen wereldwijd verbeteren via hun zakelijke activiteiten. Zo heeft Panasonic de oplaadbare lithium batterij in 1994 ontwikkeld. Beide merken staan voor hoge kwaliteit en maken veilige batterijen.

Alkaline batterijen

Alkaline batterijen verkopen wij voor verschillende gebruikstoepassingen o.a. Weitec dieren verjager, Weitec garden protector of zaklampen. De alkalinebatterij is een batterij met goede prestaties, zelfs bij lage temperaturen. Ook hebben deze batterijen een hoog opslagvermogen en een lange levensduur. Alkalinebatterijen zijn niet herlaadbaar.

Lithium- en lithium-ion

Deze batterijen kunnen zowel oplaadbare als niet-oplaadbare spanningsbronnen zijn die veel worden gebruikt in draadloze scheerapparaten, de easywasher en andere kleine elektronische apparatuur. Deze lithium batterijen zijn vaak speciaal afgestemd op het type apparaat en oplaadbaar door een speciaal bijbehorende oplader. Maar ook zijn er AA-batterijen van lithium en deze zijn oplaadbaar. Lithiumbatterijen mogen niet beschadigd raken, bij bijvoorbeeld een val is de batterij niet meer betrouwbaar en dan ook brand gevaarlijk.

Tips voor batterijonderhoud en -gebruik

- Verwijder de batterijen uit ieder apparaat als u er een tijdje geen gebruik van gaat maken. Extreme temperaturen hebben een negatieve invloed op de prestaties van de batterij. Plaats toestellen die batterijen bevatten, niet op zeer warme of zeer koude plaatsen.
- Bewaar uw batterijen op een droge plaats bij normale kamertemperatuur. Bewaar uw batterijen niet in de koelkast, het zal hun levensduur niet verlengen.
- Houd de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak schoon door ze te reinigen met een schone zeem of een ruwe doek telkens als u de batterijen vervangt.
- Wees er zeker van dat de batterijen correct in het apparaat zijn geplaatst, met de + (plus) en – (minus) polen in de juiste richting. LET OP! Sommige apparaten die meer dan drie batterijen vereisen, kunnen ook behoorlijk functioneren als er één batterij verkeerd is geplaatst. Maar dit is schadelijk voor het apparaat en de batterijen.
- Probeer niet een batterij op te laden, tenzij er uitdrukkelijk op vermeld staat dat ze "oplaadbaar" is.
- Lege batterijen mogen niet in de vuilnisbak belanden maar kunnen worden ingeleverd bij speciaal aangegeven verzamelplaatsen.