Verf & Beits

In de categorie Verf en Beits vindt u de beste beits en verf voor de behandeling van hekwerk, schuren, tuinhuisjes, deuren etc. van de merken Zwartoleum, Bruinoleum, Ecoleum en Groenoleum. Tevens vindt u hier kwalitatief hoogwaardige kwasten en een bokkepoot. U vindt hier goede carboleum, carbolineum vervangers welke...

Ervaar meer over Verf & Beits
3 artikel(en)
3 artikel(en)

Verf & Beits

In de categorie Verf en Beits vindt u de beste beits en verf voor de behandeling van hekwerk, schuren, tuinhuisjes, deuren etc. van de merken Zwartoleum, Bruinoleum, Ecoleum en Groenoleum. Tevens vindt u hier kwalitatief hoogwaardige kwasten en een bokkepoot. U vindt hier goede carboleum, carbolineum vervangers welke uitstekende eigenschappen hebben, vaak beter dan creosoot.

Impregneren en conserveren van onbehandeld ruw hout

Verkoop van carboleum in Nederland is bij wet verboden in verband met giftige stoffen. Maar gelukkig zijn er goede vervangers. Zwartoleum is er zo een. Een mooi Rustiek zwarte beits. Zwartoleum is een professioneel rustiek zwarte beits met unieke eigenschappen, is weerbestendig, bevat schimmel-, rot- en aangroeiwerende bestandsdelen, geschikt voor alle houtsoorten zonder enige voorbehandeling,  en kan zelfs worden toegepast over hout dat in het verleden behandeld is geweest met carbolineum of andere creosootproducten.  

Bruinoleum is ook een carboleumvervanger. Bruinoleum is niet onschuldig maar wel beter voor het milieu. Bruinoleum moet vaker toegepast worden dan vroeger met carboleum. Bruinoleum is namelijk biologisch afbreekbaar. Groenoleum is de groene variant van Bruinoleum. 

Een duurdere variant hiervan is Ecoleum. Koopmans Ecoleum dient u alleen toe te passen op ruw, ongeschaafd hout. De samenstelling van Ecoleum is op basis van alkydhars + lijnolie. Het is een zogenaamd High Solid verf wat betekent dat deze verven minder oplosmiddel maar meer vaste stoffen bevatten. Met noemt dit ook wel het VOS ( vaste organische stoffen ) gehalte. Door deze laag werkzame stoffen verhoogd dit de duurzaamheid van het behandelde hout.

Zwarte teer is een andere oplossing om onbehandeld hout te conserveren. Zwarte teer is een makkelijk verwerkbare bitumenlak. Zwarte teer is vooral bedoeld voor de bescherming van ijzer, staal, beton en hout. Tevens geschikt voor mestkelders voor de bescherming van beton of staal. Na droging is zwarte teer reukloos, smaakloos en niet giftig. Een nadeel kan zijn dat bij warm weer het kan afgeven.