Hooiruiven Kerbl

Hooiruiven Kerbl

Een hooiruif is handig in verschillende opzichten. Met een hooiruif verspilt u minder hooi omdat het hooi minder snel vermengt met de bodembedekking. Hierdoor blijft het eten voor de dieren smakelijk. Er zijn diverse soorten hooiruiven voor verschillende dieren en...

Ervaar meer over Hooiruiven Kerbl
 
1 artikel(en)
meer informatie
 • Paarden eten minder snel
 • Minder hooi gemorst
 • L= 3.6M B=3.6M Mazen 4.5CM
212,-
Nog 100+ in voorraad
1 artikel(en)

Hooiruiven Kerbl

Een hooiruif is handig in verschillende opzichten. Met een hooiruif verspilt u minder hooi omdat het hooi minder snel vermengt met de bodembedekking. Hierdoor blijft het eten voor de dieren smakelijk. Er zijn diverse soorten hooiruiven voor verschillende dieren en omstandigheden. 

Hooiruiven voor binnen

Door een hooiruif binnen op de juiste plaats te hangen blijven de dieren rustig staan tijdens het eten. Die dieren doen hierdoor langer over hun maaltijd wat de spijsvertering ten goede komt. Door de hooiruif niet te hoog te hangen zal het grootste gedeelte van zand en/of stof (wat altijd aanwezig is in hooi) op de grond vallen en niet op gegeten worden.

Hooiruif voor buiten

Wanneer u uw dieren buiten wilt bijvoeren. Kunt u ervoor kiezen om een hooiruif te gebruiken. Het is dan verstandig om een hooiruif met dak te gebruiken. Hierdoor wordt het hooi beschermd tegen weersomstandigheden zoals hagel, regen en sneeuw. Maar dit is niet het enige waar de ruif het hooi tegen beschermd. Een andere naam voor een buiten hooiruif is weideruif. Doordat de bodem van de hooiruif iets boven de vloer 'zweeft' wordt het hooi namelijk beschermd tegen vertrapping door de dieren. Ook worden risico's van bevuiling door bijvoorbeeld zand, urine en mest verkleind. Een ander voordeel bij het gebruik van een ruif is dat de kans op inname van parasieten verkleind wordt.

Soorten voerhekken voor de hooiruiven

Er is keuze tussen hooiruiven met verschillende voerhekken. Hieronder vind u de voordelen van de diverse voerhekken:

 • Hooiruif met een diagonaal voerhek

  Ruiven met diagonale voerhekken zijn geschikt voor dieren die niet vastgezet hoeven te worden. De schuine stand belemmert het omhoog gooien van voer. Een diagonaal voerhek is geschikt van

   kalf tot koe, maar niet geschikt voor paarden.  
 • Hooiruif met palisade voerhek
 • Een groot voordeel van een hooiruif met een palisade voerhek ten opzichte van een diagonaalvoerhek is dat de dieren makkelijker toegang hebben tot het voer. Ook is de beschikbare ruimte per dier groter. Daarnaast is het risico bij palisade voerhekken dat dieren door het hek kruipen kleiner. Het kopgat is groter. Hierdoor zijn hooiruiven met een palisade voerhek ook geschikt voor dieren met hoorns. Tijdens het eten is er veel ruimte voor de dieren. Hierdoor is er minder verdringing en dus meer rust tijdens het eten. Hooiruiven zijn ook geschikt voor paarden.
 • Hooiruif met een Zweeds voerhek 
  Een hooiruif met Zweeds voerhek is uitermate geschikt voor vee met- en zonder hoorns. Zweedse voerhekken zijn gemakkelijk te openen zonder risicovolle situaties. De ruiven met deze hekken zij zowel in een zelfsluitende als in een niet zelfsluitende variant leverbaar. Doordat het hek geen bovenbuis heeft, kunt u gemakkelijk door het hek stappen. Hooiruiven met Zweedse voerhekken zijn uitermate geschikt voor grootvee, maar niet geschikt voor paarden.
   
 • Hooiruif met veiligheidsvoerhek voor paarden
  Ook zijn er hooiruiven die speciaal voor paarden zijn ontwikkeld. Deze zogenoemde ruiven met veiligheidsvoerhek, hebben extra hoge voerhekken. Dit is gedaan zodat de paarden niet in de ruif kunnen springen. Ook zorgt het dat er minder voerverlies is.

Kerbl is een familiebedrijf dat staat voor onvoorwaardelijke betrouwbaarheid. De wortels van Kerbl liggen in de veehouderij, en hebben specialistische kennis van de eisen van de boeren, kwekers en dierenliefhebbers. Met hun kennis, biedt Kerbl klanten een buitengewoon breed en kwalitatieve hoogwaardige producten en individuele service tegen zeer aantrekkelijke prijzen, voor landbouwhuisdieren en paarden tot en met huisdieren. Wij verkopen Kerbl producten in diverse categorieën, van paardenhalster tot slijpschijven.