•  

Veeverlosser vink

 

vanaf 403,58

Productnaam

Prijs

Aantal

Veeverlosser Vink met krachtmeting 1.80 meter

403,58 Excl. BTW: 333,54
Nog 3 in voorraad

Vink Veeverlossers

De Vink veeverlossers zijn een begrip in de wereld van veeverlossing.

De beugel die Vink bedacht, is zo geconstrueerd dat deze tegen de achterzijde van de koe om de zitbeenknobbels heen past en dat het scharniert op de stang waar het krikmechanisme op zit. Daardoor blijft de verlosser goed op haar plek. Na bevestiging van touwtjes aan de poten van het kalf en aan de haken op het krikgedeelte kunnen de touwtjes onder spanning worden gezet. Het apparaat glijdt dan vanzelf op de juiste plaats, zowel bij liggende als bij staande dieren.

Eigenschappen van het standaard model Vink verlossers

Bijzonderheden: standaard kriktechniek (twee poten tegelijk), beugel scharniert op stang

Werking: De standaard veeverlosser van Vink is de enige geboortekrik die compleet van roestvrij staal is gemaakt. Het product wordt geleverd met een stang van 1,60, 1,80 of 2,0 meter lang. Bij het standaard type heeft het krikmechanisme twee haken die beide poten tegelijkertijd naar achteren trekken. Een trekkrachtmeter optioneel. (Type vink met krachtmeting).

Plus:

 • Een degelijk en duurzaam apparaat.
 • Door degelijke, duurzame en functionele ontwerp met zijbeugels om de achterhand van de koe glijdt de veeverlosser niet weg.
 • Het apparaat blijft in de richting staan waarin het wordt geplaatst, zodat de veehouders beide handen vrij heeft om het dier te helpen.
 • Met dit verlosapparaat is geen hulp van anderen nodig. Eén persoon kan alleen een (moeilijke) verlossing uitvoeren
 • De stang is scharniert op de gaffel, waardoor in veehouders zowel recht naar achteren als in de richting van de staart of van de uier kunnen trekken. Bij kalveren die achterwaarts ter wereld komen, is het belangrijk om eerst naar boven te trekken om beenbreuken te voorkomen.
 • Er is met de weeën mee te trekken, doordat heel snel en eenvoudig de spanning op de touwtjes te verlagen of te verhogen is.
 • De veeverlosser is te gebruiken bij zowel staande als liggende dieren.
 • De verlengde veeverlosser (1,80 meter in plaats van 1,60 meter) is handig als veel grote en lange kalveren ter wereld komen.

Min:

 • De Vink-veeverlosser is het meest prijzig, want het gehele apparaat is van roestvrijstaal. Het voordeel daarvan is de lange levensduur (volgens Vink circa 20 jaar).
 • Een te grote zijwaartse beweging (meer dan 30 graden) kan de veeverlosser beschadigen.

Eigenschappen Vink PVP type poot voor poot veeverlosser

Bijzonderheden: poot voor poot kriktechniek, beugel scharniert op stang

Werking: Het PVP-type veeverlosser van Vink is gemaakt van 100 procent roestvrij staal en wordt geleverd met een stang van 1,60 of 180 meter lang. Het PVP-type is ook het meest geschikt voor vleesvee, Vink levert hiervoor een zwaardere uitvoering (1,80 of 2,0 meter) beschikbaar. Bij PVP heeft het hefboommechanisme twee haken die bij het trekken één voor één naar achteren bewegen, dus poot voor poot trekken. De geboorte gaat op deze manier rustiger, waardoor PVP-uitvoeringen niet van trekkrachtmeting zijn voorzien.

De Vink Poot voor Poot veeverlosser heeft dezelfde plussen en minnen als Vink, type standaard veeverlosser.

 • Het extra voordeel van de PVP verlosser is dat het kalf rustiger en langzamer poot voor poot wordt gehaald. Zeker voor zwaarder vleesvee werkt dat beter.

Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Veeverlosser vink
Schrijf de eerste beoordeling

Specificaties Veeverlosser vink

 • Artikelnummervinkveeverlosser
   
Product vragen
Nog geen vragen. Wees de eerste met het stellen van een vraag!