Agrilaser

Verjaag ongewenste vogels met een Agrilaser

Bird control heeft een zeer geavanceerde laser ontwikkeld om ongewenste vogels te verjagen. De Agrilaser familie bestaat uit een aantal handzame Lasers en zelfs een volautomatische robotlaser. Begonnen in de agrarische sector vandaar de naam Agrilaser. Inmiddels worden de lasers ingezet op vliegvelden,...

Ervaar meer over Agrilaser
3 artikel(en)
meer informatie
 • Meeuwen, duiven, eenden, ganzen
 • kauwen, kraaien, spreeuwen, etc
 • Agrarisch, bedrijven
818,-
0 in voorraad wel te bestellen
meer informatie
 • Meeuwen, duiven, eenden, ganzen
 • kauwen, kraaien, spreeuwen, etc.
 • Agrarisch, bedrijven
1606,-
Niet in voorraad
meer informatie
Aanbieding Agrilaser Handheld 500
 • Meeuwen, duiven, eenden, ganzen
 • kauwen, kraaien, spreeuwen, etc.
 • Agrarisch, bedrijven
2572,- 2519,-
Nog 3 in voorraad
3 artikel(en)

Agrilaser

Bird control heeft een zeer geavanceerde laser ontwikkeld om ongewenste vogels te verjagen. De Agrilaser familie bestaat uit een aantal handzame Lasers en zelfs een volautomatische robotlaser. Begonnen in de agrarische sector vandaar de naam Agrilaser. Inmiddels worden de lasers ingezet op vliegvelden, recreatiegebieden, op gebouwen over de hele wereld. Overal waar overlast is van vogels kan een Agrilaser ingezet worden.

 

Agrilaser handlasers, wat zijn de verschillen?

vergelijking agrilaser

 • Agrilaser Lite
  Kleine laser op zakformaat, licht van gewicht met een maximaal bereik van 1000 meter bij donker weer.
 • Agrilaser Handheld
  De minst sterke variant uit de Handheld serie met een uitgangsvermogen van 100Mw. Maximale bereik van 2500 meter bij donker weer. Ongeveer 1000 meter bij daglicht.
 • Agrilaser Handheld 200
  De iets sterkere variant van de handheld met een dubbel zo sterk uitgangsvermogen van 200Mw waardoor hij beter functioneert bij daglicht. Bereik meer dan 2500 meter bij donker weer. Ongeveer 1500 meter bij daglicht.
 • Agrilaser Handheld 500
  De allersterkste variant uit de handheld serie. 5 keer zo sterk als de standaard variant met een uitgangsvermogen van 500Mw. Veel meer bereik dan 2500 meter bij donker weer. Ongeveer 2000 meter bij daglicht. Deze variant is ook het meest effectief bij zonnig weer.

Specificaties Agrilaser modellen

Veelgestelde vragen over vogels verjagen met een agrilaser

Welke vogels zijn te verjagen met de Agrilaser ®?
De Agrilaser heeft de benodigde keurmerken en certificaten om in Europa verkocht te mogen worden en veilig te gebruiken. Er bestaan wel regels en voorschriften die afschrikken van bepaalde (beschermde) diersoorten verbieden. Controleer altijd de lokale wetgeving voor het gebruik van de Agrilaser®.

Mag ik alle vogelsoorten verjagen?
De Agrilaser heeft de benodigde keurmerken en certificaten om in Europa verkocht te mogen worden en veilig te gebruiken. Er bestaan wel regels en voorschriften die afschrikken van bepaalde (beschermde) diersoorten verbieden. Controleer altijd de lokale wetgeving voor het gebruik van de Agrilaser®.

Wennen vogels aan de Agrilaser ®?
Nee, vogels wennen niet aan de Agrilaser. Vogels zien de groene laserstraal als een fysiek object dat hen wil raken. Het enige alternatief om niet geraakt te worden is wegvliegen. Dit is een zelfde reflex wanneer vogels wegvliegen omdat een auto nadert. De Agrilaser® doet een beroep op het overlevingsinstinct van de vogel. In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethoden zullen vogels hier niet aan wennen en dus altijd wegvliegen.
 
Hoe lang blijven de vogels weg?
Dit is van veel factoren afhankelijk en we kunnen hierover geen garanties geven. Uit de praktijk weten we, dat na systematisch gebruik van ongeveer vier dagen, de vogels het gebied waar de Agrilaser® wordt gebruikt als onveilig beschouwen en niet terugkeren. Het is echter altijd mogelijk dat een nieuwe groep vogels komen die nooit zijn verjaagd door de Agrilaser®.

Reageert (pluim)vee op de Agrilaser ®?
Nee, paarden, koeien, schapen en pluimvee negeren de laserstraal.

Is de Agrilaser® veilig?
De Agrilaser® is ontwikkeld met veiligheid in gedachte en is getest en gekeurd door de TUV in Duitsland. De laserstraal is een laser klasse 3B laserstraal die vogels of mensen niet schaad. Gebruik de Agrilaser® volgens de veiligheidsvoorschriften zoals in de handleiding staat genoteerd.
 
Wat is het bereik van de Agrilaser ®?
De laserstraal kan dier verjagen op een afstand van 2000 meter bij weersomstandigheden van 15.000 Lux, wat gelijk staat aan bewolking of schemering.

Wat is de levensduur van de batterij?
De Agrilaser® kan twee uur achter elkaar gebruikt worden wanneer de batterijen vol zijn. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de batterijen deze duur beïnvloeden. In de praktijk wordt de Agrilaser® niet continu gebruikt voor twee uur en worden de batterijen wekelijks vervangen.

Hoe is de Agrilaser ® te gebruiken?
Zorg ervoor dat voordat u de Agrilaser® aanzet, deze op de grond wijst en de laserstraal niet kan reflecteren op glanzende voorwerpen. Zet de Agrilaser® aan door op de blauwe knop te drukken en richt de laser tot ongeveer twee meter voor je op de grond. Zorg ervoor dat er geen reflecterende objecten, voertuigen, gebouwen of mensen zijn tussen u en de vogels. Beweeg de laserpunt langzaam over de grond naar de vogels. De Agrilaser® mag niet worden gebruikt als een pistool, d.w.z. mikken en schieten. De Agrilaser® is het meest effectief tijdens zonsopgang en zonsondergang en bij bewolkt, regenachtig of mistig weer.

Heldere weersomstandigheden: zorg ervoor dat u de zon voor u en de vogels hebben de zon achter hen. Anders zullen de vogels het laserlicht niet merken vanwege de felle zon.

Regen: zorg dat de Agrilaser®, en de lens in het bijzonder, niet nat worden door de regen. Na gebruik, afnemen van eventuele regendruppels met een droge doek.

Zit er garantie op de Agrilaser®?

De Agrilaser® heeft een garantietermijn van 12 maanden na de datum van aankoop. In geval van vervanging, zal de garantieperiode van het oorspronkelijke product geldig blijven.

Garantievoorwaarden
De garantie is geldig als de Agrilaser® wordt gebruikt volgens de instructies van de handleiding en voor het doel waarvoor het is ontworpen. De garantie is geldig wanneer een geldige bon wordt getoond met de datum van aankoop, de naam van de dealer en de productnaam. De garantie is ongeldig wanneer:
- Waterschade of schade door vallen of stoten is gevonden.
- Het serienummer is verwijderd.
- Eventuele reparaties zijn uitgevoerd door onbevoegd personeel.
- Eventuele gebreken voorgedaan als gevolg van verkeerd gebruik of gebruik in omgevingen die niet voorgeschreven zijn.
- Het defect te wijten is aan normale slijtage van vervangbare onderdelen, zoals batterijen.