Volac verwarmde lambar

 
€ 398,09
Nog 3 in voorraad
Prijs excl. BTW: € 329,00

Volac Verwarmde lambar

De Volac verwarmde lambar werkt zeer gemakkelijk en bespaart waardevolle tijd. Ontworpen om veilig buiten het hok te werken. Het 300 watt verwarmingselement is eenvoudig te bedienen door middel van een thermostaat om zo continu de ideale temperatuur te behouden. Inhoud 25 liter, geschikt voor maximaal 25 lammeren. Eenvoudig uit te breiden naar 40 lammeren. (Zie voor uitbreidingsmogelijkheden de uitbreidingsset voor volac verwarmde lambar).

Gebruiksaanwijzing volac verwarmde lambar

Werk Veilig
Altijd de stekker uit het stopcontact bij het verplaatsen, schoonmaken,  vullen van het waterreservoir etc. en laat het water voldoende afkoelen tot een veilige werktemperatuur. Sluit de volac verwarmde lambar uitsluitend aan op een geaard stopcontact. Vervang de zekering in de stekker uitsluitend door een snelle zekering (3,15 ampère 20mm lang) Belangrijk: Zorg ervoor dat het verwarmingselement volledig onder water staat voordat de machine aangezet wordt. Verwijder geen water als de machine aanstaat en giet geen water over het verwarmingselement wanneer het heet is.

Gebruiksaanwijzing Stap voor Stap
1. Plaats de lambar op een vlakke plaats buiten het hok.
2. Het element verwarmd koud water tot 10-35 °C. De temperatuur kan ingesteld worden m.b.v de  schakelaar elke streep vanaf min. geeft een toename van ongeveer 4 °C. Aanbevolen wordt om te beginnen met een temperatuur van ongeveer 30 °C aflopend tot ongeveer 20 °C als de lammeren gewend zijn om te drinken aan de lambar.
3. Vul de grote emmer tot het niveau aangegeven op het label (water level). Koud water is na ongeveer 1 uur op de gewenste temperatuur. Om dit te versnellen kan met verwarmd water worden gewerkt.
4. Nu kan de stekker van de Ewe 2 lambar worden aangesloten.
5. Het licht van de thermostaat stekker brand als het water wordt opgewarmd. Als de gewenste temperatuur bijna bereikt is zal het lampje gaan knipperen. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is gaat het lampje uit. Meng de lammermelk volgens instructies op de verpakking. Plaats voorzichtig de kleine emmer met lammermelk in de grote emmer. Controleer of de melkslang(en) op de juiste plaats zijn.

Aansluiten van het drinkstation
1. Bevestig het drinkstation op een hoogte van 30-40 cm. van de grond door middel van spijkers, schroeven of draad.2. Duw de spenen door het plaatje en schroef ze vast door middel van de afdichtring.
3. Sluit de siliconenslang  aan en bevestig de stalen buisjes en filters aan het vrije uiteinde.
4. Snij vervolgens de slang door op ongeveer 15 cm van de afdichtring en plaats de terugslagklep, zorg ervoor dat deze verticaal komt te hangen voor een optimale werking.
5. Plaats de uiteinden van de slangen door de gaten in het deksel van de Ewe 2 verwarmde lambar, zodat ze net de bodem van de melkemmer halen. Druk de spenen in totdat de melk in de spenen komt en de lammeren kunnen drinken.
6. Laat maximaal 10 lammeren per speen drinken.

NB Lammeren moeten eerst drinken door de zachtere witte spenen, later als ze goed drinken kan worden overgeschakeld worden naar de stuggere rode spenen.

Hygiëne
Warme melk is de ideale voedingsbodem voor bacteriën. Dagelijkse reiniging van de lambar en slangen is daarom absoluut noodzakelijk.

1. Zorg ervoor dat de lammeren constant melk ter beschikking hebben. De melk dient voor het beste resultaat elke 12 uur te worden vervangen en mag niet meer dan 24 uur in de emmer blijven staan.
2. Het water in de grote emmer dient  minimaal 1 maal per week te worden vervangen, verder dient het water niveau regelmatig te worden gecontroleerd zodat het verwarmingselement altijd onder water staat.

Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Volac verwarmde lambar

Volac verwarmde lambar

speentjes zouden iets zachter kunnen zijnHet systeem is immers voor kleine lammetjes die nog wat verwarmde melk nodig hebben en nog weinig zuigkracht hebben.Het terugslagklepsysteem moet mooi vertikaal staan wat tijdens gebruik niet altijd mooi lukt. Ook dient mi de melk eens opgezogen worden tot de klep zoniet moet teveel zuigkracht door de kleintjes worden ontwikkeld. Het geheel vergt wel nogal veel nazicht op de goede werking

Datum: 10 april 2011 Door: deruytter m

Specificaties Volac verwarmde lambar

  • Artikelnummer503836
  • EAN Code8719566003357
   
Product vragen
Nog geen vragen. Wees de eerste met het stellen van een vraag!