Blog berichten

Infrarood warmtelampen

Geschreven op 15 april 2021 / Categorie: Alles over dieren

Een pasgeboren baby kleed je lekker aan en stop je lekker onder een warm dekentje met een kruik er bij om de baby lekker warm te houden zodat zijn temperatuur niet te erg daalt. Bij pasgeboren dieren gebruik je natuurlijk geen wiegje (uitzonderingen daargelaten) met een warme kruik en een heerlijk warm dekentje. Nee bij dieren kun je het beste een warmtelamp gebruiken.

Warmtelampen voor dieren

Om pasgeboren dieren goed de eerste levens weken door te laten komen is het van groot belang ze goed op temperatuur te laten blijven. Hiervoor kun je het beste een infrarood warmte lamp gebruiken. De verwarmingslampen zijn er in een rode variant en een witte variant, beide soorten hebben infrarood straling. Voor puppy's, kuikens, lammetjes, kalfjes, kittens etc. kun je het beste de rode variant gebruiken. Deze geeft minder scherp licht en is daarom wat vriendelijker. Bij jonge biggen gebruik je de witte variant omdat de rode kleur te veel effect heeft op de huidskleur van de biggen en daardoor aan de hand van de huid niet goed de gezondheid van de biggen bepaald kan worden.

Warmte spaarlamp

De lampen zijn er in verschillende wattages. De normale hebben 150 watt of 250 watt. Daarnaast zijn er de zogenaamde spaarlampen, deze zijn anders vormgegeven en produceren met minder vermogen nagenoeg dezelfde warmte. Een 75watt lamp komt qua warmte overeen met een 150 watt lamp en de 175 watt spaarvariant komt overeen met de warmte van een 250 watt lamp. Maar eigenlijk is het een beetje fout om te zeggen dat het een spaarlamp is omdat het evengoed best veel stroom verbruikt. Maar ja we hebben alles over voor onze lieve diertjes.

Opfokarmatuur

Een zogenaamde opfokarmatuur is niets anders dan een speciale hitte bestendige lamp-armatuur met een speciale porseleinen fitting die de warmte productie goed aan kan. De kap is van gegalvaniseerd staal en verdeeld het licht/warmte zo goed mogelijk. Daarnaast heeft een armatuur voor warmte lampen ook een beschermingsrooster die ervoor zorgt dat er voldoende afstand is tussen de lamp en het dier zodat deze zich niet aan de lamp kunnen branden en de warmte niet te hoog wordt.

Infrarood helpt goed tegen stijve spieren

Naast dat een warmte lamp veel warmte produceert, produceert deze ook een infrarood straling wat diep in de huid doordringt en de spieren soepeler maakt waardoor het bloed beter doorstroomt en afvalstoffen en zuren beter afgevoerd worden. Na een half uurtje onder een Philips infrarood lamp te hebben gelegen zult u zich veel soepeler voelen en is eventuele spier of rugpijn een stuk minder. Ook bij paarden worden de warmtelampen toegepast in een solarium voor paarden. Met name sportpaarden kunnen er veel baat bij hebben om de spieren te versoepelen.

Voedsel warmhouden met een warmtelamp

Een warmte lamp is ook ideaal om etenswaren op temperatuur te houden. De Philips infrarood lampen mogen gebruikt worden in de voedselindustrie.

Macrovet.nl is het adres voor uw warmtelamp en armaturen. Macrovet verkoopt de originele Philips infrarood warmtelampen welke geschikt zijn voor vele toepassingen.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet