Blog berichten

Roofvogelvliegers een goede oplossing tegen vogeloverlast

Geschreven op 2 april 2019 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding, Tips

Eten vogels van je gewassen, geven ze enorme overlast op jouw appartementencomplex of tasten ze het wagenpark aan met hun ontlasting? Dan zijn roofvogelvliegers misschien wel de oplossing voor jou!

De vlieger vliegt als een echte roofvogel

De roofvogelvliegers vliegen al bij het kleinste zuchtje wind. Ze patrouilleren vervolgens stilletjes wijngaard, boerderij, appartementen complex of bijna elke locatie waar de plaagdieren aanwezig kunnen zijn.

Geen vogel vind het fijn om in de buurt een roofvogel te zijn

De reden dat de roofvogel vlieger zo effectief is komt door de natuurlijke angst van vogels voor roofvogels.In feite zijn ze banger om in de lucht aangevallen te worden dan dat ze alle hawk Kite vliegersvoor mensen zijn. Van ons kunnen ze in een fractie van een seconde wegvliegen. Maar voor een aanval vanuit de lucht kan dat niet. Daarom laten ze het wel uit hun hoofd om in de buurt van de vlieger te komen.

Waarom werken de roofvogelvliegers zo goed?

Laat je niet misleiden. Jij en ik zien een normale vlieger. Maar vogels zien een natuurlijke vijand. Daarbij zijn roofvogelvliegers zijn niet zomaar vliegers. Ze zijn gemaakt om optimaal van elk zuchtje wind gebruik te maken. De vlieger van onze Hawk Kite is bijvoorbeeld ultra licht. Zo vliegt hij ook 's ochtends vroeg wanneer de vogels het actiefst zijn en de wind vaak wat minder is. Maar ook de flexibele paal draagt er aan bij dat de vlieger zo effectief is.

Zoals gezegd vliegen de vliegers al bij het bij het kleinste briesje. Doordat de roofvogelvlieger door de wind gedragen wordt vliegt hij nooit hetzelfde.  Hij beweegt, klimt en duikt als een echte valk die zijn territorium verdedigt. Deze dynamische bewegingen zorgen ervoor dat de weg te jagen vogels niet snel zullen wennen.

De vlieger kan voor veel doeleinden gebruikt worden

De roofvogel vliegers bieden een veilige, milieuvriendelijke bescherming tegen verschillende vogels op allerlei plekken. Van meeuwen tot spreeuwen en van landerijen tot appartementen complexen.

De Hawk-kite roofvogelvlieger plaatsen

De vogelverjagers worden standaard geleverd met stok eb een grondanker. Wilt je de stok op een verharde grond plaatsen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parasolvoet, een metalenvoet of een RVS-voet. Voor moeilijker bereikbare plekken kun je een muurbeugel gebruiken. 
Het belangrijkst is dat de paal een klein beetje los staat zodat hij met de wind en de vlieger mee kan bewegen. 

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet