Blog berichten

Voorkom vliegenoverlast op melkveebedrijven met K-Othrine

Geschreven op 11 juli 2019 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Last van stalvliegen? Naast de fysieke overlast die de vliegen veroorzaken voor mens en dier, kunnen stalvliegen ziektes overbrengen. Tevens kunnen ze stallen en materialen vervuilen.

Het is belangrijk om een vliegenplaag te voorkomen. Met de juiste aanpak en middelen wordt kan je de vliegen gemakkelijk bestrijden. Bijvoorbeeld met K-Othrine. Het middel bevat de werkende stof Deltamethrin. Deze stof verstoort de zenuwcellen van de insecten, waardoor spierverlamming optreedt. Hierdoor gaan de insecten binnen enkele minuten tot uren na contact of opname van het middel dood.

Hoe maak je 1 liter K-OThrine spuitoplossing?

Zorg voor de volgende materialen. Een maatbeker, 1 liter water, een flacon K-Otrine SC 7.5, een handspuit, beschermende kledij zoals handschoenen en een overall. Vul de handspuit met 1/3 van het water voeg vervolgens 33 ml K-OThrine toe. Reinig hierna de maatbeker. Daarna mag het resterende water in de handspuit gegoten worden. Schud de gesloten spuit gedurende 10 seconden zodat het middel goed met het water mengt. Je bent nu helemaal klaar om te gaan spuiten.

Waar kun je de de K-Othrine tegen vliegenoverlast spuiten?

Breng het mengsel aan op de bekende rustplaatsen van vliegen. Denk hierbij aan balken, raamkozijnen en wanden. Uniek voor K-Othrine is dat deze aangebracht mag worden in aanwezigheid van dieren. Maar spuit niet rechtstreeks op de dieren. Zorg ervoor dat de behandelde plaatsen buiten bereik zijn van de dieren. K-Othrine is snelwerkend. Het heeft een nawerking van 6 weken. Indien nodig kun je de behandeling na 6 weken herhalen.

Hoe breng je het mengsel aan om vliegenoverlast te bestrijden?

Bevochtig de plekken die je wilt behandelen met de spuitoplossing. Zorg ervoor dat het aangebrachte middel niet gaat druipen. Je kunt de hele oppervlakte behandelen of stroken aanbrengen op de wanden. Met 1 liter spuit oplossing kun je 20 m² wandoppervlak behandelen. Of 20 cm stroken maken over een lengte van 100 meter.

K-OThrine mag naast melkveebedrijven ook binnenshuis worden toegepast in onder andere woningen, bedrijfsruimten en opslagplaatsen, restaurants, ziekenhuizen, magazijnen en huisvesting voor dieren.
 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet