Blog berichten

Welke trimtafels zijn nou echt goed voor jouw hond?

Geschreven op 24 mei 2019 / Categorie: Scheren van honden, Algemeen

Een trimtafel maakt het trimmen van je hond een stuk gemakkelijker. De meeste trimtafels zijn aanpasbaar aan de eisen van de gebruiker. Vaak zijn ze in hoogte verstelbaar, maar ze kunnen ook bijvoorbeeld een opzetstuk, lussen, of strop hebben. Dit kan het trimmen een stuk gemakkelijker maken.

Wat maakt een goede trimtafel?

Hoewel het een trimtafel of in het Engels “grooming table” wordt genoemd, zou het een trim werkstation moeten worden genoemd. Het is namelijk veel meer dan alleen een tafel.

Met een trimtafel voor het trimmen van huisdieren hoef je niet meer naar voren te buigen. De nummer één prioriteit bij het kiezen van een trimtafel ben jij. Als je meerdere uren aan het trimmen bent is het belangrijk dat je om je rug denkt, een investering in een trimtafel is zodoende een investering in je eigen gezondheid. 

Verschillende trimtafels

Er zijn verschillende soorten trimtafels. Elektrische tafels zijn de duurste hondenverzorgingstafels omdat je de hoogte kunt aanpassen door op een knop te drukken. Deze tafels zijn handig als je meerdere honden trimt. Daarom zie je ze ook vaak terug in trimsalons.

Hydraulische tafels kunnen met de voet bediend worden. Door een hydraulische pomp te gebruiken kan de hoogte van de tafels worden ingesteld tot een comfortabel niveau. Als je alleen je honden verzorgt of af en toe van lengte verandert, is dit een betere keuze. Het kan echter na een tijdje vervelend worden als u de hoogte meerdere keren per dag of week moet veranderen. Deze tafels vind je zowel bij trimsalons als bij particulieren met meerdere honden.

De opvouwbare tafels en verstelbare tafels zijn het goedkoopste. Zijn makkelijk opbergbaar en worden vaak thuis gebruikt. Deze tafels zijn gunstig geprijsd en hierdoor uiterst geschikt voor particulier gebruik.

Accessoires voor Trimtafels

Er zijn diverse accessoires om de trimtafel naar je eigen wensen in te richten. Zo wordt het nog makkelijker je hond te trimmen en te verzorgen.

Tafelharnassen

De belangrijkste taak voor harnassen en andere accessoires zoals teugels, stroppen etc. zijn om de huisdieren rechtop, stabiel en veilig te houden. Het doel: huisdieren blijven op de tafel. Wanneer de hond vast staat zal hij ook rustiger zijn tijdens het trimmen.

 
 

Stephan Wegman

Stephan Wegman