9.4 / 10Klantbeoordelingen

Andis ShowEdge FHC

(2) Beoordelingen

  • Voor alle vachtsoorten
  • Scheert op: 2 snelheden
  • Extra brede scheerkop

398,-

Nog 10+ in voorraad
Bestel voor 15.00uur, morgen geleverd
Voor bestellingen onder de €99,00 rekenen wij verzendkosten
- +

398,-

Thuiswinkel Awards Meervoudig winnaar Thuiswinkelawards
Thuiswinkel Waarborg
Echte klantenbeoordelingen 9.4 / 10
  • Gratis verzending vanaf € 99,- in NL & BE
  • 30 dagen bedenktijd: gratis retourneren
  • Gratis achteraf betalen met Klarna
  • Voor 15u besteld, morgen in huis (ma-vrij)
  • Bestelling afhalen bij een DHL Parcelshop in de buurt
Productnummer: 808005

Andis ShowEdge FHC

Een compacte scheermachine welke gebruik maakt van verwisselbare scheerkoppen net als de kleinere tondeuses. Er is geen enkele vergelijkbare machine op de markt. Met de Andis ShowEdge is Andis zeer vooruitstrevend en hebben ze een compacte, veelzijdige scheermachine ontwikkeld die met gemak de allerzwaarste vachten kan scheren. De sterke motor is zeer stil zonder dat hij inlevert op zijn prestaties. Doordat hij gebruik maakt van verwisselbare scheerkoppen kun je heel veel verschillende scheerlengtes scheren met deze machine. De Andis Showedge wordt standaard geleved met de extra brede scheerkop op 3,2 mm. Ongeveer dezelfde lengte als de grote paardenscheerapparaten. Door gebruik te maken van skiptooth scheerkoppen is hij ook geschikt voor het scheren van grote honden met hele dikke vervilte vachten.

De machine is standaard voorzien van een brede scheerkop van 7,3 cm breed. Bijna net zo breed als een stel scheermessen op een zware machine (8cm). Door de brede scheerkop kun je snel een heel paard scheren. En door gebruik te maken van een smalle scheerkop is hij ook handig voor de moeilijkere plekken. De stand van de scheerkop is ook ideaal, zo is er voldoende ruimte voor je handen en kun je overal goed bij. De motor is voorzien van 2 standen, in de laagste stand is hij nog stiller wat heel geschikt is voor het scheren van het hoofd van wat bangere paarden of honden.

De belangrijkste eigenschappen

  • Geschikt voor het scheren van paarden en grote honden
  • Geschikt voor zowel de professional als beginnende scheerder
  • Kwaliteit zoals we van Andis gewend zijn
  • Het design en de stand van de scheerkop zorgt ervoor dat je overal heel goed bij kunt
  • De sterke motor blijft koel en is lekker stil vergeleken met de grote scheermachines
  • Verwisselbare scheerkoppen zorgt ervoor dat je er alle kanten mee op kunt
  • Standaard wordt de machine met scheerkop 3.2mm geleverd.

 

10 redenen waarom je de Andis ShowEdge FHC bij Macrovet zou kopen

  • Macrovet is al ruim 50 jaar de specialist op het gebied van scheermachines en hondentondeuses.
  • Eerlijke en scherpe prijzen, geen addertjes onder het gras.
  • Een eigen technische dienst voor reparaties en onderhoud.
  • Alle onderdelen van de door ons verkochte machines in voorraad.
  • Garantie gevallen lossen wij zelf op. De machine hoeft hiervoor niet terug naar de fabrikant.
  • Wij staan 100% achter de kwaliteit van de door ons verkochte machines.
  • Uitsluitend topmerken, geen Chinese namaak.
  • Vandaag besteld = vandaag verstuurd.
  • Groot aanbod van reserve scheermessen en tondeusekopjes en aanverwante accessoires.
  • Altijd bereikbaar voor een goed en eerlijk advies als u er niet uitkomt.

 

Door onze klanten uitvoerig voor ons getest

Voordat we met deze machine op de Nederlandse markt zijn gekomen hebben we er eerst voor gekozen om te kijken of het echt wat is. Eerst hebben we hem aan een kennis (Evalien) meegegeven om de machine te testen. Zij gebruikte normaal een grote scheermachine en een tondeuse om haar Fjord te scheren. Evalien was direct enthousiast over de machine. Daarna hebben we hem meegegeven aan de topfokker Van der Linde hier op Texel die heel veel paarden heeft om te scheren. Hij heeft met één scheerkop 10 paarden geschoren en was zo tevreden dat hij gelijk een ShowEdge heeft gekocht.

Maar de mooiste review komt van Marieke die ons via een berichtje op het Bokt forum benaderde:

Beste Macrovet,

Wij hebben al haren problemen met de vachten van onze shetlandponys en dan met name het scheren hiervan. Nu ben ik benieuwd of jullie wel scheermachines hebben die zeker door de vachten heen zullen gaan? Ik heb al meerdere grote en kleine scheermachines geprobeerd, maar geen enkele machine komt er door heen.

Hoi Marieke,

Wat leuk dat je ons via Bokt benaderd. Mijn eerste vraag is natuurlijk: "Wat voor machine heb je nu?" Misschien zijn er andere messen voor te krijgen waarmee het wel zou gaan, korter, fijner etc. Maar zoals ik al aangaf, wat voor machine heb je nu, en met name welk type messen je al hebt geprobeerd. Een grote machine komt altijd veel makkelijker door een vacht heen dan een tondeuse omdat deze veel sterker is. Maar het kan zijn dat de messen te grof zijn voor een bepaalde vacht en dat je met fijnere of korter scherende messen moet scheren.

Ik wacht op je antwoord zodat ik je beter van advies kan voorzien.

Beste Willem-Johan van Macrovet,

Naar aanleiding van ons “gesprek” op Bokt hierbij een mail.

De machines die ik heb gebruikt zijn heel divers, Heiniger, Moser Max 45, Liscop ook met nieuwe scheerbladen en/of net geslepen messen. Maar ook Professionele Scheerders heb ik hier over de vloer gehad die er niet doorheen konden komen. Ik weet niet meer welke machines hun hadden, maar ze zagen er iig zwaar uit. Voorheen deed ik ze pas in oktober/november scheren, dit jaar begin september geprobeerd te scheren (zodat de vacht nog niet te lang/dik is) met de moser paardenscheermachine, maar ik kwam er niet eens een mm doorheen. Helemaal niks kreeg ik ervan af ook niet als ik met de haargroei mee ging.

Met vriendelijke groet,
Marieke

Beste Marieke,

Ik heb hier een nieuw type machine liggen, de Andis Show Edge. Deze is officieel nog niet te koop in Nederland. Dit is eigenlijk een kruising tussen een grote scheermachine en een tondeuse met het zelfde messen systeem als een tondeuse. Deze machine hebben we als demo. Als u wilt mag u hem voor ons testen.

Ik hoor graag van u,

Met vriendelijke groet,

Willem-Johan Bakker, Macrovet

Beste Willem-Johan,

Deze kende ik nog niet dus ik zou hem heel graag willen testen. Deze messen zijn dus iets fijner als bij een grote scheermachine?

Met vriendelijke groet,

Marieke

Beste Marieke,

Wat leuk dat je hem voor ons wilt testen. Het klopt inderdaad dat deze is een stuk fijner als een grote machine, maar wel weer veel sterker als een tondeuse Het is een Demo, hij is al door voor meerder paarden getest, en tot nu toe zijn de bevindingen goed. De messen zijn geslepen dus je kunt er zo mee aan de slag. Als je de volgende gegevens even doorgeeft stuur ik hem vandaag op.

Beste Willem-Johan

Dan ben ik heel benieuwd hoe deze het gaat doen bij onze pony’s en hopelijk komt deze ook door de vacht heen!

Review Andis ShowEdge door Marieke

Beste Marieke,

Ik was benieuwd of je de machine hebt ontvangen en wat je eerste indruk is?

Beste Willem-Johan,

De machine hebben we goed ontvangen, wel was de doos “vochtig” van de olie. Was dit bij u al of is dit onderweg gebeurd? Onze eerste indruk was een lekker lichte machine met heel weinig geluid. Over de scheermesjes hadden we onze twijfels we vonden hem veel lijken op de grotere scheermachines. De machine gaf weinig geluid maar daardoor ging ik juist twijfelen of hij dan wel sterk genoeg zou zijn voor de vachten van onze pony’s. Vandaag hebben we hem getest op onze pony’s en hij kwam er doorheen! Heel fijn ook en het ging vrij makkelijk op een paar moeilijke punten na maar als we hem op een hogere stand zetten en langzaam doorgingen dan ging het weer goed.

Het borsteltje wat er bij zat is ook ideaal, lekker groot waardoor je veel beter de haren er tussenuit kan krijgen. Onze pony’s zijn niet groot (1.03 mtr) waardoor we wel moeilijk moesten doen om de machine tussendoor de benen te krijgen vanwege de breedte van de scheerkop. Ook een klein puntje waren de strepen die hij achterliet, maar dit kan ook aan onze scheerkunsten liggen of gewoon aan de vachten van onze pony’s. Al met al is dit wel een van de beste scheermachines die we tot nu toe hebben gebruikt. Ik heb eigenlijk nog niet gevraagd wat deze zou moeten kosten als deze in NL ook te verkrijgen is?

Met vriendelijke groet,

Marieke

Beste Marieke,

Goed om te horen dat het gelukt is. Dat hij wat strepen geeft klopt, dat doen eigenlijk alle machines met iets grovere messen. Je zou er nog van uit een andere richting overheen kunnen gaan. Zelf zijn we ook wel gecharmeerd van deze machine, hij is uniek in zijn soort. Andis is ook een heel goed en kwalitatief merk. Deze machine gaat rond de 400 euro inclusief btw kosten.

Het klopt dat de doos al wat nat was een voorganger die hem getest heeft had het flesje niet helemaal goed dicht gedaan. De machine die u nu heeft is nu op 4 paarden getest en op uw pony’s. Hij is dus gebruikt, maar in principe wel zo goed als nieuw. Ik kan u deze aanbieden in de staat zoals u hem nu heeft voor een speciale prijs

Laat maar weten of u dat wat vindt.

Met vriendelijke groet,

Willem-Johan

Beste Willem-Johan,

Graag neem ik hem van je over, we zijn heel blij met deze machine. Ook zouden we er wat extra scheerkoppen bij willen bestellen. Bedankt voor de voortreffelijke machine en de kans die ons gegeven heeft om te testen.

Met vriendelijke groet,

Marieke

Beste Marieke

Geen dank, we staan altijd voor u klaar mochten er vragen zijn. In ieder geval gefeliciteerd als allereerste trotse bezitter van de Andis ShowEdge in Europa. Heel veel plezier en succes er mee en pas er goed op.

Met vriendelijke groet,

Willem-Johan, Macrovet.nl

Lees meer Lees minder

Specificaties Andis ShowEdge FHC

Balans en gebruiksgemak: Goed
Doeldier: Koe, Paard, Vee
Garantie: Standaard 1 jaar fabrieksgarantie
Garantie Uitzonderingen: Kabelbreuk, Messenslijtage
Geluidsniveau: 70 dB
Geschikt voor: Paarden
Geschikt voor: Paarden
Inhoud Omdoos: 3
Keurmerk: CE Keurmerk
Laadtijd (accu): n.v.t.
Messen slijpbaar?: Ja
Opzetkammen mogelijk: Ja
Overbelasting beveiliging: Ja intern
Probleem: Mijn koeien moeten geschoren worden, Mijn paard moet geschoren worden
Productsoort: Scheermachine
Scheertijd (accu): Continu
Scheren van: Het scheren van het hele paard
Snijhoogte instelbaar: Ja
Snoer of accu?: Lichtnet
Soort: Scheermachine
Soort Scheerkoppen: Universeel Snap-on systeem
Soort gebruiker: Professioneel
Toepassing: Gehele paard scheren
Uitverkoop: Ja
Voltage: 230 volt
Wattage : 35 watt

Productvideo Andis ShowEdge FHC

Productbeoordelingen Andis ShowEdge FHC

Super machine voor kleine handen en gevoelige oren.

Ik was op zoek naar een scheerapparaat die goed in mijn kleine handen ligt, niet te zwaar is, geen herrie maakt en toch het scheren van het wintervacht van mijn paard aan kan. Naar veel twijfels heb ik deze scheermachine besteld. Ik heb mijn paard geschoren (jachtpatroon) en was verbaasd hoe goed deze kleine, lichte en geluidsarme scheerapparaat werkt. In nog geen anderhalf uur was ik klaar en het resultaat is prima. Ik heb heel regelmatig olie op de scheermessen gedaan en het was een gevoel als of je door boter snijd, echt geweldig. De machine wordt niet overmatig warm, scheert zonder strepen en je kunt tijdens het werk gewoon een gesprek voeren, zonder te moeten schreeuwen. Zelfs mijn paard vond het heel ontspannen. Ook het schoonmaken van de Andis gaat snel en comfortabel! Tot nu toe enige minpunt is dat deze toch prijzige machine in een kartonnen doos geleverd wordt. De levering zelf was snel en zonder problemen. Het telefonische advies competent, vriendelijk en duidelijk.

Volledige omschrijving Minder beschrijving

M. van der Meer

November 17, 2016 10:51

Marieke

Beste Macrovet, Wij hebben al haren problemen met de vachten van onze shetlandponys en dan met name het scheren hiervan. Nu ben ik benieuwd of jullie wel scheermachines hebben die zeker door de vachten heen zullen gaan? Ik heb al meerdere grote en kleine scheermachines geprobeerd, maar geen enkele machine komt er door heen. Hoi Marieke, Wat leuk dat je ons via Bokt benaderd. Mijn eerste vraag is natuurlijk: "Wat voor machine heb je nu?" Misschien zijn er andere messen voor te krijgen waarmee het wel zou gaan, korter, fijner etc. Maar zoals ik al aangaf, wat voor machine heb je nu, en met name welk type messen je al hebt geprobeerd. Een grote machine komt altijd veel makkelijker door een vacht heen dan een tondeuse omdat deze veel sterker is. Maar het kan zijn dat de messen te grof zijn voor een bepaalde vacht en dat je met fijnere of korter scherende messen moet scheren. Ik wacht op je antwoord zodat ik je beter van advies kan voorzien. Beste Willem-Johan van Macrovet, Naar aanleiding van ons “gesprek” op Bokt hierbij een mail. De machines die ik heb gebruikt zijn heel divers, Heiniger, Moser Max 45, Liscop ook met nieuwe scheerbladen en/of net geslepen messen. Maar ook Professionele Scheerders heb ik hier over de vloer gehad die er niet doorheen konden komen. Ik weet niet meer welke machines hun hadden, maar ze zagen er iig zwaar uit. Voorheen deed ik ze pas in oktober/november scheren, dit jaar begin september geprobeerd te scheren (zodat de vacht nog niet te lang/dik is) met de moser paardenscheermachine, maar ik kwam er niet eens een mm doorheen. Helemaal niks kreeg ik ervan af ook niet als ik met de haargroei mee ging. Met vriendelijke groet, Marieke Beste Marieke, Ik heb hier een nieuw type machine liggen, de Andis Show Edge. Deze is officieel nog niet te koop in Nederland. Dit is eigenlijk een kruising tussen een grote scheermachine en een tondeuse met het zelfde messen systeem als een tondeuse. Deze machine hebben we als demo. Als u wilt mag u hem voor ons testen. Ik hoor graag van u, Met vriendelijke groet, Willem-Johan Bakker, Macrovet Beste Willem-Johan, Deze kende ik nog niet dus ik zou hem heel graag willen testen. Deze messen zijn dus iets fijner als bij een grote scheermachine? Met vriendelijke groet, Marieke Beste Marieke, Wat leuk dat je hem voor ons wilt testen. Het klopt inderdaad dat deze is een stuk fijner als een grote machine, maar wel weer veel sterker als een tondeuse Het is een Demo, hij is al door voor meerder paarden getest, en tot nu toe zijn de bevindingen goed. De messen zijn geslepen dus je kunt er zo mee aan de slag. Als je de volgende gegevens even doorgeeft stuur ik hem vandaag op. Beste Willem-Johan Dan ben ik heel benieuwd hoe deze het gaat doen bij onze pony’s en hopelijk komt deze ook door de vacht heen! Review Andis ShowEdge door Marieke Beste Marieke, Ik was benieuwd of je de machine hebt ontvangen en wat je eerste indruk is? Beste Willem-Johan, De machine hebben we goed ontvangen, wel was de doos “vochtig”van de olie. Was dit bij u al of is dit onderweg gebeurd? Onze eerste indruk was een lekker lichte machine met heel weinig geluid. Over de scheermesjes hadden we onze twijfels we vonden hem veel lijken op de grotere scheermachines. De machine gaf weinig geluid maar daardoor ging ik juist twijfelen of hij dan wel sterk genoeg zou zijn voor de vachten van onze pony’s. Vandaag hebben we hem getest op onze pony’s, en hij kwam er doorheen! Heel fijn ook en het ging vrij makkelijk op een paar moeilijke punten na maar als we hem op een hogere stand zetten en langzaam doorgingen dan ging het weer goed. Het borsteltje wat er bij zat is ook ideaal, lekker groot waardoor je veel beter de haren er tussenuit kan krijgen. Onze pony’s zijn niet groot (1.03 mtr) waardoor we wel moeilijk moesten doen om de machine tussendoor de benen te krijgen vanwege de breedte van de scheerkop. Ook een klein puntje waren de strepen die hij achterliet, maar dit kan ook aan onze scheerkunsten liggen of gewoon aan de vachten van onze pony’s. Al met al is dit wel een van de beste scheermachines die we tot nu toe hebben gebruikt. Ik heb eigenlijk nog niet gevraagd wat deze zou moeten kosten als deze in NL ook te verkrijgen is? Met vriendelijke groet, Marieke Beste Marieke, Goed om te horen dat het gelukt is. Dat hij wat strepen geeft klopt, dat doen eigenlijk alle machines met iets grovere messen. Je zou er nog van uit een andere richting overheen kunnen gaan. Zelf zijn we ook wel gecharmeerd van deze machine, hij is uniek in zijn soort. Andis is ook een heel goed en kwalitatief merk. Deze machine gaat rond de 400 euro inclusief btw kosten. Het klopt dat de doos al wat nat was een voorganger die hem getest heeft had het flesje niet helemaal goed dicht gedaan. De machine die u nu heeft is nu op 4 paarden getest en op uw pony’s. Hij is dus gebruikt, maar in principe wel zo goed als nieuw. Ik kan u deze aanbieden in de staat zoals u hem nu heeft voor een speciale prijs Laat maar weten of u dat wat vindt Met vriendelijke groet, Willem-Johan Beste Willem-Johan, Graag neem ik hem van je over, we zijn heel blij met deze machine. Ook zouden we er wat extra scheerkoppen bij willen bestellen. Bedankt voor de voortreffelijke machine en de kans die ons gegeven heeft om te testen. Met vriendelijke groet, Marieke Beste Marieke Geen dank, we staan altijd voor u klaar mochten er vragen zijn. In iedergeval gefeliciteerd als allereerste trotse bezitter van de Andis ShowEdge in Europa. Heel veel plezier en succes er mee en pas er goed op. Met vriendelijke groet, Willem-Johan, Macrovet.nl

Volledige omschrijving Minder beschrijving

Marieke

February 23, 2016 07:40

Toegevoegd aan winkelwagen