9.4 / 10Klantbeoordelingen

Rundvee

Banner met tekst

Rundveebenodigdheden

Jij bent natuurlijk die trotse, slimme en ondernemende koeienboer die op zoek is naar kwalitatieve producten voor zijn vee. Bij Macrovet hebben we veel (niet alles) voor de veeleisende rundveehouder. Ons complete assortiment rundveebenodigdheden is ingedeeld in verschillende categorieën zoals geneesmiddelen en voedingssupplementen, melkersbenodigdheden, veescheermachine, halsters & riemen, weideafrastering en meer.

+ Meer informatie

Al bijna 50 jaar toeleverancier voor de koeienboer

Bekijk het uitgebreide assortiment aan veehouderij benodigdheden voor koeien zoals geneesmiddelen, voedingssupplementen rundveebenodigdheden, melkstalbenodigdheden en veel meer. Via de verschillende categorieën kunt u alles vinden zoals melkveehouderijproducten, melkersbenodigdheden, veebenodigdheden etc.

De laatste blogs

31 augustus 2021 Mastitis bij koeien

Mastitis bij koeien

Mastitis is een ander woord voor uierontsteking. Het is een van de meest voorkomende ziektes bij koeien. De ziekte en behandelingen zorgen vaak voor flinke economische schade. Wat is Mastitis precies? Wat kun je doen om het te voorkomen?

Lees verder
28 juli 2021 Kalverdiarree, een kostbaar probleem!

Kalverdiarree, een kostbaar probleem!

De oorzaak van diarree kan besmettelijk zijn. Besmettelijke diarree wordt veroorzaakt door bacteriën zoals onder andere bijvoorbeeld E. Coli, maar ook door virussen zoals Rota of Corona.

Lees verder
11 augustus 2021 Last van spreeuwen in de koeienstal

Last van spreeuwen in de koeienstal

Spreeuwen verjagen uit de koeienstal is topsport. In deze blog leggen we je uit hoe je een topsporter kunt worden in het weren van spreeuwen uit de stal.

Lees verder
11 september 2021 Klauwverzorging bij koeien

Klauwverzorging bij koeien

Wanneer één van de klauwen, of bijvoorbeeld een klauwhelft, erg lang wordt is het belangrijk om de klauwen van de koe te onderhouden. Het gewicht van het beestje wordt dan namelijk onevenredig verdeeld over de poten.

Lees verder
media

Vooral in de beginjaren van onze handel toen de koehandel nog het meeste via de locale en landelijke veemarkten door handjeklap voltrok,waren dwangmiddelen zoals veedrijvers, keuringshalsters, stierenringen de voornaamste handel. Tegenwoordig is het wat minder en zijn bijvoorbeeld keuringshalsters uitsluitend nog in trek bij de fanatieke boeren. Neusringen en veedrijvers zijn hedendaags steeds meer wat omstreden maar blijven vaak onmisbaar. In deze moderne tijd van de robots is er wel steeds meer vraag naar halsriemen voor de transponders.

Meer over ons