9.4 / 10Klantbeoordelingen

Onkruidspuiten

In deze categorie vindt je alles over rugspuit en drukspuiten en diverse accessoires voor een drukspuit. De rugspuit is een veelgebruikt hulpmiddel v…
Lees meer

In deze categorie vindt je alles over rugspuit en drukspuiten en diverse accessoires voor een drukspuit.

De rugspuit is een veelgebruikt hulpmiddel voor onkruid bestrijden en het bijhouden van de kanten en het erf. Wij verkopen lage drukspuiten van het merk Volpi Bottoli en Gloria. De rugspuiten worden gemaakt in Italië. Een fabriek welke zich sinds 1931 uitsluitend bezighoudt met het fabriceren van hoogwaardige onkruidspuiten in kunststof of rvs uitvoeringen.
Volpi-Bottoli is de beste keus wanneer u van plan bent een professionele rugspuit te kopen met een lange levensduur.

Wanneer een rugspuit gebruiken?

Rugspuiten kunnen gebruikt worden voor onkruid verdelgen of andere activiteiten waarbij kleinschalige verneveling op (lastig bereikbare) plaatsen nodig is.

Onkruid bestrijden met rugspuit

Het is aan te raden om de druk zo constant mogelijk te houden. Zo’n 1,5 á 2 bar is optimaal om effectief te spuiten, dit is bij de luxere rugspuiten af te lezen op de manometer. Bij een hogere druk wordt de nevel fijner en is er dus meer drift en komt het middel niet alleen op de plek waar je het wilt hebben. In elke drukspuit zit een filtertje. Draai hem regelmatig even open en maak het filter schoon. Dat geeft een beter spuitbeeld.

Pas op voor overdosering van onkruidverdelger!

Houdt u aan de dosering die op de verpakking van uw onkruidverdelger staat. Door een beetje extra onkruid bestrijdingsmiddel met de rugspuit te sproeien zal het middel niet beter werken, de kans bestaat namelijk dat de bovengrondse delen van het onkruid heel snel verbranden en afsterven, voordat het middel is opgenomen en getransporteerd naar de wortels. Het gevolg is dat de wortels overleven en het onkruid terug groeit!

Stalspuitmiddel

Ter bestrijding van vliegen in verblijfplaatsen van vee is de rugspuit goed te gebruiken om het stalspuitmiddel goed te verdelen over de stallen. Maar ook kunt u met een rugspuit uw vee inspuiten met insectenwerende middelen die daarvoor geschikt zijn.