Blog berichten

6 Professionele Tips voor het bestrijden van muizen in huis

Geschreven op 21 november 2017 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding, Tips

Een muis in huis is niet leuk. Muizen zijn vieze en vaak ook enge beestjes. Ze knagen aan etensvoorraden, kabels en isolatiemateriaal. Ook vervuilen muizen je huis met uitwerpselen en urine. Daarbij kunnen ze ziekten over brengen. Het best is het dus om ze buiten huis te houden. Maar helaas lukt het niet altijd.

Met Professionele tips de muis uit huis

Op onze site vind je diverse blogs over hoe muizen te bestrijden met bijvoorbeeld muizengif. Maar we willen je graag deze extra tips ook nog meegeven welke professionele bestrijders ook gebruiken. Zo weer je super snel elke muis uit huis.

 1. Locatie, locatie en nog eens locatie
  Het meest belangrijke is de locatie. Wil je echt van de knaagdieren af is de locatie het allerbelangrijkst. Het begint allemaal met goed onderzoek. Waar zijn de muizen actief. Plaats de val langs de wanden op plekken waar de muizen het meest actief zijn. 
 2. Aantal muizenvallen
  De meest gemaakte fout bij het bestrijden van muizen is dat er niet genoeg vallen worden neergezet. Al voor het vangen van enkele knaagdiertjes kan je het best al meerdere muizenvallen gebruiken. Zo vergroot je de vangkans. Zet deze vallen langs wanden op plekken waar de muizen het meest actief zijn. Kies er voor om 1 val per 1 á 2 meter neer te zetten. Het wordt niet aangeraden een klapval naast een elektronische val te plaatsen omdat dit de resultaten verminderd.
 3. Kies het juiste aas
  Muizen kiezen vaak voor voor voedsel waar veel proteïne in zit. Denk dan aan pindakaas(!), chocolade of hazelnoten. In muizengif zit al een lokstof verwerkt. Maar mocht je bang zijn dat dit niet genoeg is kun je er altijd nog een heel klein beetje pindakaas op smeren.
 4.  Gebruik niet te veel aas!
  Om een knaagdier te vangen is maar een heel klein beetje aas nodig. Gebruik niet meer aas dan nodig is. Aas met de grote van een doperwtje is al genoeg om een muis te lokken. Als je een te grote hoeveelheid aas gebruikt in de muizenklem bestaat de kans dat de muis het aas kan stelen zonder dat de val af gaat.Muizenval Ook kan teveel aas er voor een 'valse bingo' zorgen. De val gaat dan af zonder dat er een muis op zit.
 5. Check regelmatig
  Vooral als je gebruik maakt van klapvallen (muizenklemmen) is het heel belangrijk regelmatig de vallen te controleren. Immers wanneer een val is 'geklapt' kan hij geen andere muis meer vangen, voordat hij weer op scherp is gezet. 
  Bij gif moet je regelmatig checken of er van gegeten is. Is er na een paar dagen nog niet van gegeten? Probeer dan eens een andere plek. Wanneer alles is opgegeten kun je het weer aanvullen.
 6. Draag altijd handschoenen
  De geur van mensen zal waarschijnlijk niet de muis afschrikken om in de val te gaan. Maar om er zeker van te zijn dat ze echt niet van je geur schrikken kun je het best handschoenen dragen wanneer je de val neerzet. Ook beschermen handschoenen je tegen het gif wanneer je hiermee werkt. 
  Handschoenen zijn tevens fijn en hygiënisch bij het verwijderen van de muis.

Nu je deze 6 professionele tips voor het bestrijden van muizen hebt gelezen en  gebruikt ben je een nog betere muizenbestrijder geworden.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet