Blog berichten

De Goodnature rattenval binnen 3 minuten geïnstalleerd

Geschreven op 5 februari 2019 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding

Je hebt last van ratten- en/of muizen en wilt de Goodnature val gebruiken om deze te vangen. Dan is het voor je begint heel belangrijk om te onderzoeken waar je de val het beste kunt ophangen. Wanneer je goed hebt onderzocht wat de beste plek is om de Goodnature rattenval neer te hangen kan je hem heel gemakkelijk installeren. Iedereen kan dit en het kost maar een paar minuutjes.

Bevestigen van de Goodnature val

Als je de val uit de verpakking haalt en die in je hand hebt is het eerste dat opvalt de oranje beugel. Deze is er gemakkelijk af te klikken. Deze beugel is de boommontage beugel. Hiermee kun je de val aan bijvoorbeeld een schutting of boom bevestigen.
Achter de beugel vind je 2 schroefjes. Met deze twee schroefjes kun je de boommontage-beugel vastmaken op de plek waarvan je hebt onderzocht dat dit de beste plek is. Het is verstandig de val op vuisthoogte op te hangen. Zo kunnen de ratten er goed bij en kunnen er geen andere beestjes in de val komen. Wanneer je de val gebruikt om muizen te vangen kun je de val beter ietsje lager bevestigen.
Wanneer je de montage beugel op de plek hebt bevestigd is het tijd om de val er van boven af in te schuiven. Als de val goed is bevestigd zal je een klik horen.

Goodnature lokstofGoodnature rattenval

Je kunt nu de chocolade-formule lokstof in de val plaatsen. Dit doe je door het lokstof-depot open te draaien. Zorg dat de lokstof een klein beetje door de opening komt. Smeer een klein beetje onder- en om de Goodnature val heen. Zo wordt de plek nog aantrekkelijker voor de ratten en muizen.
Vervolgens kun je de lokstof bovenin de val draaien. Zorg wel eerst dat er nog een klein beetje van de lokstof uit het depot komt. De deksel van de val kan er weer op.

Goodnature CO²-patroon

Nu is het tijd om de val op scherp te zetten. Dit doe je door het Goodnature CO²-patroon voorin de val te draaien. Wanneer je hem goed hebt vastgedraaid hoor je heel kort een sissend geluid. Je kan voorzichtig testen of je hem goed hebt bevestigd door het lokstof-depot los te draaien en van bovenaf met een stokje in de Goodnature val te gaan. Je hoort dan een harde klap. Doe dit nooit van onderaf en vooral NOOIT met je vinger.  

De val is klaar om de ratten en muizen te vangen

Nu is de val klaar om maar liefst 24 muizen en/of ratten te vangen. Na 24 vangsten of 6 maanden is het gaspatroon leeg en moet hij vervangen worden. Dit geldt ook voor het lokaas-depot. Met een Goodnature teller weet je wanneer je 24 vangsten hebt gehad. Vaak blijven de kadavers van het ongedierte namelijk niet liggen. Deze worden namelijk soms meegenomen door katten of andere ratten. Een teller biedt dan uitkomst.
Je kunt de teller gemakkelijk over het gaspatroon schuiven. Dit doe je door de ring van de teller een klein beetje nat te maken. Zo glijdt hij beter.

Vervolgens zal de teller wanneer de val afgaat een vangst tellen.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet