Blog berichten

Duivenoverlast bestrijden rond je huis

Geschreven op 12 februari 2020 / Categorie: Info over ongediertebestrijding, Tips

Duivenoverlast kan heel vervelend zijn. De duivenpoep zorgt voor veel frustratie, maar ook het lawaai dat de beestjes maken kan heel irritant zijn. Wil je zelf de duiven bestrijden?
Overlast van duiven begint in maart en kan wel tot in september duren. Tijdens het broedseizoen wordt de overlast erger. Daarom is het van belang als je last hebt van het ongedierte dat je ze voor dat ze gaan broeden verjaagt. Tijdens het broedseizoen laat een duif zich niet verjagen en mag het officieel van de wet ook niet meer.Producten om duiven te verjagen

Waar wil je de duiven vandaan verjagen?

Wil je de beste oplossing voor duivenoverlast? Dan is het belangrijk eerst na te gaan waar je precies het duiven overlast ervaart. Voor elke situatie is er namelijk een andere oplossing. Zo kan duivenoverlast ervaren worden op je balkon, rolluiken, zonwering maar ook in bomen. Hieronder hebben we de oplossingen voor de diverse situaties omschreven. Bestrijdt duivenoverlast als een professional.

Duiven op het balkon

Hebben de duiven je balkon overgenomen en schijt het ongedierte hem helemaal onder?
Er zijn verschillende manieren om duiven overlast op je balkon op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld een draad spannen of de duiven nat spuiten. Dit zijn alleen niet de meest effectieve manieren om duiven van je balkon te verjagen. Gelukkig zijn er betere methodes om de duiven te verjagen. We hebben ook een uitgebreide blog geschreven over overlast van duiven op het balkon.

  • Bird Go Visuele Gelcups
    De BirdGo Visuele-Gel cups stralen UV-licht uit. Duiven maar ook andere vogels hebben er last van. Door de ogen van de duiven ziet het er uit alsof de gel in brand staat. Dit komt doordat het hoornvlies van deze vogels veel dunner is dan dat van ons.
  • Platinum Gold
    Wanneer je de plek waar de duiven vaak zitten behandelt met Platinum Gold zullen ze daar niet meer gaan zitten. Vogels en dus ook duiven vinden Platinum Gold niet fijn onder hun pootjes.

(tip) Wanneer je zelf niet in de kit of gelcup wilt grijpen als je op je balkon bent, kun je bijvoorbeeld een kunststof plaat over de reling bevestigen en daar het duivenafweer product op plaatsen. Zo kun je het wanneer jij op je balkon wilt zijn de plaat er af halen.

Duiven op dakgoot, zonwering of rolluik

Het is niet leuk als duiven je zonwering volledig onder sproeien. Of dat je hele raam onder zit omdat een duif je rolluik zo'n fijn plekje vind.
Duiven bestrijden van je dakgoot, zonwering of rolluik is een eitje met de Platinum Gold. Met een kitspuit kun je elke 3 cm een kleine strook aanbrengen op de plekken waar de duiven zitten.
Duiven vinden het niet fijn om met hun voeten in de 'gekke substantie' te zitten en zullen een andere plek zoeken.

Duivenoverlast in de boom

Kiezen duiven jouw boom als overnachtingsplek en ervaar je hier overlast van? Dan kan ik je wel een hele goedkope oplossing aandragen. Gebruik dan pannendeksels. Ja, je leest het goed. Door voordat duiven gaan overnachten (een half uur voor zonsondergang) een hoop lawaai te maken met pannendeksels kun je de dieren wegjagen.

Duiven op andere plekken in en rond het huis verjagen

Hopelijk hebben we je kunnen helpen jouw duivenprobleem op te lossen. Heb je op een andere plek last van duiven dan kun je contact met ons opnemen en kunnen we je advies geven bij jouw specifieke duivenprobleem.

 
 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet