Blog berichten

Hoe werkt de Goodnature A24 muizen- en rattenval?

Geschreven op 3 januari 2019 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding

Begin 2018 zijn door Europese regelgeving diverse soorten muizen- en rattengif uit het assortiment gegaan. In 2023 wil de overheid helemaal af van het gebruik van muizen- en rattengif door particulieren. Voor buitengebruik is gif al veel langer verboden. Voor nu blijven er nog een paar soorten gif over.
Wellicht is het tijd om na te denken over een humanere manier om ratten en muizen te bestrijden. Je zou dan kunnen denken aan bijvoorbeeld vallen. Hierdoor zijn de knaagdieren in één klap dood. Ook kunnen en mogen deze vaak buiten worden gebruikt.

24 ratten of muizen doden met je val zonder dat je er naar om hoeft te kijken

Nadeel van veel vallen is dat ze maar een muis of ratten in 1 keer kunnen doden. Dan moet je ze weer op scherpstellen voordat ze weer hun werk kunnen doen. Dat is met de Goodnature A24 muizen- en rattenval niet het geval. Deze kan met een lokstof en een gaspatroon 24 muizen of ratten doden. In principe zelfs zonder er naar om te hoeven kijken.

Hoe werkt de Goodnature val?

Dit klinkt allemaal heel goed. Een val zonder gif die wel 24 muizen en/of ratten dood zonder er naar om te hoeven kijken. Maar hoe doet de Goodnature A24 val dit precies?

Goodnature Lokstof

Wanneer er goed onderzoek is gedaan naar de plek waar je de val het best kunt plaatsen is het tijd de val op te hangen. Dit kan al binnen 3 minuten. Bevestig de val aan de muur. De speciale lokstof kun je bovenin de val schroeven. De lokstof bevat een speciale chocolade formule welke het ongedierte aantrekt. De lokstof is compleet gifvrij.

Tip 1. Smeer ook wat lokstof rond de val
Tip 2. Zorg dat er zo min mogelijk andere voedselbronnen voor handen zijn of verplaats de mogelijke voedselbronnen als je begint met bestrijden.

Goodnature CO2 patroon

Vervolgens zorgt het CO2 patroon van Goodnature dat de val op spanning staat. Het hoe werkt de Goodnature val?gasbusje zet druk op de kamer. Hier staat een stamper klaar. De stamper slaat de muis of rat wanneer hij de ‘trigger pin’, die net onder het lokstof zit, aanraakt in zijn nek.
De nek van de knaagdieren is een zwak punt. Door de stomp zal het ongedierte in één klap dood zijn.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet