Blog berichten

Last van vliegen in huis?

Geschreven op 11 juli 2014 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Vliegen in huis

Vliegen in huis

Niks is vervelender dan vliegen in huis. Die vervelende krengen blijven maar irriteren, sommige die bijten zelfs. En dan zijn ze nog gewoonweg vies ook. En wat is het nut? Ik weet het niet, behalve dat ze voedsel zijn voor de vogeltjes. Maar helaas, ik heb geen last van vogels in huis. Dus laas laat die vieze vliegen lekker buiten blijven.
We hebben al een hor, de derde inmiddels, die van de bouwmarkt die waren zo stuk. Nu hebben we een vliegengordijn van het merk Torresol, dit is er een met kettinkjes met kunststof pijpjes er om heen, oerdegelijk niet stuk te krijgen. Maar die vervelende vliegen weten soms ook hier nog door naar binnen te sluipen.

Brrrrrrrrrrrrromvlieg doet zijn naam eer aan, de hele dag kunnen ze tegen het raam aan brommen omdat ze zo graag naar buiten willen. Tja was dan in eerste instantie ook niet binnen gekomen denk ik dan. Die dikzakken geven je ook nog extra werk, want als je ze plat slaat kun je ook gelijk je ramen weer lappen. (Ik geef toe, dat doet mijn vrouw altijd)

Nu hebben wij het geluk (wat vliegenoverlast betreft) dat wij op een industrieterrein wonen. Hier hebben wij dus wat minder last dan wanneer je buitenaf woont of wanneer je buren hebt die de ideale vliegen voedingsbron creëren.

Vliegen in huis? hoe kom je er vanaf

Een voor de hand liggende tip is uiteraard ervoor te zorgen dat alles lekker schoon is en er buiten geen ideale voedingsbronnen zijn zoals een composthoop, mesthoop, 3 maanden lang niet uitgemest konijnenhok of een vieze GFT container.

vliegenspray Sprigone Eco tegen vliegende insectenHeb je alsnog vliegen in huis dan kun je gebruikmaken van een vliegenspray zoals de Sprigone-eco tegen vliegende insecten zoals motten, muggen en uiteraard vliegen. Deze spray is veilig voor mens & dier en gemakkelijk in gebruik. Even sprayen in alle hoeken van de kamer en deuren en ramen gedurende 10 minuten gesloten houden. Ondertussen kun je opzoek naar de stofzuiger of stoffer en blik want de vliegen vallen bij bosjes dood neer. Na de 10 minuten alles even lekker luchten.

vliegenplakstripEen andere oplossing is gebruik te maken van die plakvliegenvallen, ziet er wel minder fris uit, maar wel effectief. Door een seksuele lokstof worden de vliegen aangetrokken, eenmaal op de val blijven ze allemaal gezellig plakken.

Voor vliegen in huis kun je ook gebruik maken van een vliegenlamp. Dit is een elektrisch apparaat welke door middel van blauw of groen uv-licht vliegen, muggen en motten aantrekt. Deze vliegenlampen zijn er in verschillende soorten met een elektrisch rooster of kleefplaten. lees onze blogpost om meer te weten te komen over welke vliegenlamp bij u past.

Op Macrovet kunt u terecht voor de beste middelen tegen vliegen in huis, maar ook voor professionele vliegenbestrijding.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet