Blog berichten

Muizenval controleren in huis

Geschreven op 22 oktober 2013 / Categorie: Info over ongediertebestrijding, Tips

Zodra het koude seizoen weer aanbreekt wordt het tijd om ongewenste muizen en / of ratten in huis te bestrijden.

Vaak schaffen mensen een muizenval of rattenval aan, zetten het ergens weg in huis met lokmiddel en kijken er niet meer naar om. Tot het moment dat ze het bekende krassende tikkende geluid van ongewenste voetstapjes horen in het plafond. Als dit na een paar maanden na plaatsing is, werkt de muizenval nog wel. Echter als dit een jaargetijde later is, dan bent u te laat. Het muizen- en rattenbestrijdingsmiddel werkt niet meer en de ongewenste dieren lopen vrolijk verder, samen met hun inmiddels uitgebreide familie.

Controleer muizenvallen regelmatig

Ons advies is check zo`n 2x per jaar. In elk geval is het slim om de muizenval zo rond september/oktober te controleren. Daarna nog een keer in de winterperiode. Als uw muizenval zijn werk gedaan heeft, verwijder dan zo snel mogelijk het dode diertje om nare geurtjes in huis tegen te gaan. Zodra u een muis heeft gevonden is het zaak bijna dagelijks te controleren of u weer een muis gevangen heeft, wat vaak wel het geval kan zijn omdat muizen vaak met meer in huis zitten.
Daarnaast is het belangrijk om uw lokmiddel zoals kaas, pindakaas of muizengif te controleren. Is er nog voldoende aanwezig in uw muizenval of rattenval? Is het product nog wel `vers` genoeg als lokmiddel? Zo niet, dan is ons advies dit altijd te vervangen. Let ook altijd even op dat er geen muizengif zomaar los ergens ligt als u huisdieren of kleine kinderen in huis heeft.

De plaats van een muizen- of rattenval

Bij de controle van uw muizenval of rattenval is het ook belangrijk altijd even na te gaan of de plaats waar de val staat, wel de juiste plaats is om de muis of rat te vangen. Het kan zijn dat u in eerste instantie dacht dat dit de beste plaats is om het ongewenste diertje te pakken, maar mogelijk blijken ze een andere looproute te hebben en kunt u dus beter daar de val plaatsen.

Dus voor de beste werking van uw geplaatste muizenval of rattenval; check regelmatig de vallen!

In een andere blog van ons leest u over de bestrijding van muizen en ratten. Ook hebben wij een blog geschreven over de soorten beschikbare bestrijdingsmiddelen.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar