Blog berichten

Ongewenste ratten in huis

Geschreven op 26 november 2012 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Een aantal maanden geleden heeft de gemeente van Amsterdam de bewoners van Amsterdam Nieuw West gevraagd om geen afval meer buiten de containers te plaatsen. Uit een onderzoek van de GGD blijkt dat het deel van de stad op dit moment valt in de risicoschaal 4 van de 5. Dit komt voornamelijk doordat de ratten verzakkingen kunnen veroorzaken.

Rattenvallen

De rattenplaag komt mede door de sloop van de huizen in de buurt. Hierdoor vluchten de ratten onder de huizen. Wat kun je doen aan ongewenste ratten in je huis? In dit blogitem willen we de verschillende soorten rattenvallen bespreken die je zeker kunnen helpen.

Rattenklem Supercat

Dit is een handige rattenval voor rattenbestrijding, die eenvoudig is in gebruik. Deze rattenklem is voorzien van lokstof voor ratten. Om de klem te openen druk je op de achterkant en de klem gaat open. In de afbeelding hiernaast is de rattenklem te zien. Het is aan te bevelen om de rattenklem op de grond dicht bij een muur te plaatsen. Dit is de plaats waar de ratten zich meestal bevinden. Daarnaast kun je ook pindakaas gebruiken als lokmiddel. De geur van pindakaas trekt ratten aan. Zorg er wel voor dat de rattenval buiten het bereik van kinderen of huisdieren is.

Rattenkooi

Een andere mogelijkheid is om een rattenkooi in huis te plaatsen. Door middel van de kooi kun je de ratten levend vangen en vervolgens bijvoorbeeld los laten in een natuurgebied. Zodra een rat de kooi inkomt sluit het deurtje direct. Zorg ervoor dat de rattenkooi op een rustige plaats staat. Als lokaas kun je kaas of pindakaas gebruiken.

Ouderwetse Rattenval

Daarnaast hebben we natuurlijk de houten rattenklem. Bij aanraking van de klem slaat deze dicht en komt de rat vast te zitten. Als lokaas wordt vaak een blokje kaas of pindakaas gebruikt. Deze klem is niet aan te raden voor in huizen met kinderen of huisdier(en).

Elektronische rattenval

In de afbeelding hiernaast zie je een elektronische rattenval. Door middel van deze elektronische rattenval worden ratten elektronisch gedood. Deze val zorgt ervoor dat het diertje direct dood is en daardoor onnodige pijn bespaard blijft. Het dode diertje komt terecht in een bak waardoor het diertje eenvoudig en zonder aanraking is op te ruimen. Ook bij deze val kan pindakaas of kaas gebruikt worden als lokaas.

Voerdoos

Tenslotte kun je ervoor kiezen om een voerdoos in huis te plaatsen. Deze voerdoos kan gevuld worden met gif, waarmee de rat gedood kan worden. Het is belangrijk dat de voerdoos buiten het bereik van kinderen of huisdieren blijft. De voerdoos kan worden afgesloten door middel van een slot. Ook kun je door middel van een vastzetbeugeltje de voerdoos vast zetten aan de muur.

Wij weten hoe radeloos je kunt worden van een rattenplaag. Wij hopen dat een van bovenstaande rattenvallen je kan helpen bij rattenbestrijding.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet