9.4 / 10Klantbeoordelingen

Ratten

media

Ratten zelf bestrijden

Rattenoverlast is heel vervelend. Als je last van ratten hebt dan wil je hier toch snel van af?

Gegarandeerd verlost van ratten met onze uiterst effectieve producten.

+ Meer informatie

media

De laatste blogs

11 augustus 2021 Resultaat met de Goodnature A24 rattenval

Resultaat met de Goodnature A24 rattenval

De Goodnature A24 is de beste val voor het bestrijden van elk rattenprobleem. Wij legden het voor je vast op video.

Lees verder
08 mei 2021 De toekomst van ratten- en muizenbestrijding

De toekomst van ratten- en muizenbestrijding

Nu ratten- en muizengif bijna niet meer verkocht mag worden hebben wij een betere oplossing gevonden in de vorm van een Goodnature A24 ratten- en muizenval.

Lees verder
12 augustus 2021 Knaagdierbestrijding binnen een agrarisch bedrijf

Knaagdierbestrijding binnen een agrarisch bedrijf

Als agrariër is het haast onoverkomelijk dat je last krijgt van knaagdieroverlast. Het ongedierte komt op het koeien of varkensvoedsel af, maar ook kunnen ze bijvoorbeeld bloembollen op eten. Maar hoe kom je van het ongedierte af?

Lees verder
16 augustus 2021 Ratten, hoe kunt u deze vroegtijdig opsporen?

Ratten, hoe kunt u deze vroegtijdig opsporen?

Alles over het herkennen van bruine ratten & waar het zich verschuilt. Lees ook onze andere blogs met informatie over ongediertebestrijding.

Lees verder

Ratten bestrijden kun je makkelijk zelf

Ratten zorgen voor knaagschade in gebouwen en aan verpakkingen, dragen ziektes over, ze zijn onhygiënisch en zorgen voor onrust in woningen. Ze kunnen zelfs voor verzakkingen zorgen door hun graverijen.

Gelukkig kun je heel makkelijk en goedkoop zelf bruine en zwarte ratten bestrijden met de juiste middelen tegen rattenbestrijding.

Soorten rattenbestrijding

Je kunt ratten doden, vangen of verjagen. Hieronder lees je uitgebreid wat welke soort rattenbestrijding doet, zodat je de beste keuze voor jezelf kunt maken om van de ongewenste ratten verlost te zijn.

Rattenval

Er bestaan zeer veel soorten rattenvallen, van eenvoudige tot professionele vallen. Met een rattenval kun je ratten doden of vangen.

Rattenklem

De meest gangbare val is de rattenklem. Met een rattenklem vang je muizen door de klem in te stellen en met gebruik van een lokaas. Gemaakt van hout, kunststof of metaal. Bij een klem gebruik je altijd een lokaas. Een lokaas kan pindakaas of spek zijn of een lokmiddel.

Gebruik: binnens- en buitenshuis.
Voordeel: rat direct dood, eenvoudig instellen.
Nadeel: elke keer weer opnieuw instellen, handschoenen gebruiken voor hygiëne.

Ratten voerdoos

Met een voerdoos plaats je rattengif veilig. Het gif wordt niet standaard meegeleverd. Gebruik de bijgeleverde sleutel om de lokdoos te openen. Ideaal is de voerdoos waar een rattenklem ingebouwd is. Altijd combineren met rattengif, pindakaas/spek of een lokmiddel.

Gebruik: binnenshuis.
Voordeel: veilig voor kinderen en dieren, scherp zetten en legen zonder rat aan te raken.
Nadeel: niet diervriendelijk.

Diervriendelijke rattenval

Op een diervriendelijke manier ratten bestrijden doe je met vangkooien. Je doodt dus niet de rat maar je vangt de rat levend en je kunt de rat buiten verderop uitzetten. Je hebt hiervoor wel een lokaas nodig om de rat te lokken. Dit kan met een lokmiddel of pindakaas/spek.

Gebruik: binnens- en buitenshuis.
Voordeel: diervriendelijk, goed zichtbaar rat gevangen.
Nadeel: Je zult de gevangen rat in de kooi minimaal 1km verder wegbrengen.

Elektronische rattenval

Met deze rattenval doodt je ratten binnen enkele seconden door een elektrische lading. Bij een elektrische rattenval leg je lokmiddel of lokaas als pindakaas of spek in de val. Zodra de rat in de val gevangen is gaat er een handig indicatielampje branden. Daarna eenvoudig weg te gooien zonder het aan te raken. Na de vangst blijft de val intact voor andere ratten.

Gebruik: binnenshuis.
Voordeel: hygiënisch, veilig voor kinderen en dieren, zonder gif, meerdere malen te gebruiken.
Nadeel: na vangst 50 ratten, 4 C batterijen vervangen.

Goodnature val

Een aparte vermelding voor de Goodnature A24 rattenval. Dit is een automatische val met eventueel vangstteller. Werkt op Co2 patronen, 1 patroon is goed voor 24 vangsten. De rat wordt door lokaas aangetrokken, daarna wordt de trigger-pin in de val geactiveerd waardoor de slagpin binnen een seconde de rat doodt. Lokaas is bijgevoegd, ook pindakaas is in te zetten. Of nieuw lokstof, deze dient apart besteld te worden.

Gebruik: binnen- en buitenshuis.
Voordeel: hoeft val niet te controleren, rat niet zelf verwijderen, geen gif, snelle dood, zonder elektriciteit of batterijen.
Nadeel: prijzig in aanschaf.

Rattenverjager

Als je ratten wilt verjagen uit huis kan dit met een rattenverjager met ultrasoon geluid. Het apparaat dien je te plaatsen in een stopcontact en daarna wordt meteen het ultrasone geluid uitgestraald tot een bepaalde oppervlakte.

Gebruik: binnenshuis.
Voordeel: diervriendelijk, in portieverpakkingen.
Nadeel: elektriciteit nodig.

Rattengif

Rattengif is gelijk aan muizengif, zeer handig en veilig is om het gif te plaatsen in een voerdoos. "Hoe werkt het gif?" Door de geur worden ratten aangetrokken. De werkzame stof in het gif zorgt ervoor dat het dier in slaap valt. Het vertraagd het metabolisme, werkt hypnotiserend en dan verliezen de dieren het bewustzijn. Daarna verlaagt het de lichaamstemperatuur, waar de rat uiteindelijk aan sterft. 

Gebruik: binnenshuis.
Voordeel: klaar voor gebruik, meerdere ratten bestrijden, snelle werking.
Nadeel: onhygiënisch, chemisch, mag niet buiten gebruikt worden, niet duidelijk waar muis precies is doodgegaan.

Rattenlokstof

Met een rattenlokstof kun je op een niet-chemische manier ratten lokken in een val. Het lokmiddel bestaat uit een gearomatiseerde kunststof. Door de speciale geur aantrekkelijk voor ratten. Het is volledig allergeen vrij en daardoor inzetbaar in de voedselindustrie. In te zetten bij rattenvoerdozen of vallen.

Gebruik: binnenshuis.
Voordeel: gifvrij, 3 maanden werkzaam.
Nadeel: lokt alleen ratten, doodt ze niet.

Ratten weren

Een diervriendelijke manier om van binnenshuis ratten af te komen is om een rattenverjager met geluid in te zetten. Voor buiten kun je een Ratten werend speciale rvs afdichtingsnet gebruiken bij spleten en kieren. Ondanks het afdichten van buitenaf zorgt het net voor voldoende ventilatie.

media

Waarom kiezen voor producten tegen ratten van Macrovet? Onze ongediertespecialisten hebben jarenlange ervaring met producten om ratten te bestrijden en weten vrijwel voor elke situatie een oplossing.

Een groot assortiment met de beste merken om uit te kiezen. Als je nog niet zeker van je keuze bent, kijk dan eens op onze adviespagina`s. Hier geven wij veel handige tips voor het bestrijden van ratten.

Meer over ons