9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Onderhoudsmiddelen

In de categorie onderhoudsmiddelen vindt u alle onderhoud-, reiniging-, smeer- en coatingsmiddelen voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld onderhoudsspray voor zink maar ook vele soorten smeermiddelen zoals siliconenspray, teflonspray en kruipoliespray voor diverse doeleinden. Wij verkopen de middelen van Eurol, Mahotec en WD-40.

+ meer informatie

In de categorie onderhoudsmiddelen vindt u alle onderhoud-, reiniging-, smeer en coatingsmiddelen voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld onderhoudsspray voor zink maar ook vele soorten smeermiddelen zoals siliconenspray, teflonspray en kruipoliespray voor diverse doeleinden. Wij verkopen de middelen van Eurol, Mahotec en WD-40.

Smeermiddelen

Siliconenspray is een krachtig smeermiddel dat water afstoot, wrijving beperkt en een antiroest werking heeft. Een voordeel van siliconenspray ten opzichte van een smeermiddel op basis van olie is dat siliconenspray veel minder vuil aantrekt en minder erge vlekken achterlaat als je er per ongeluk mee knoeit.

Teflonspray bestaat noch uit olie noch uit siliconen. Het is een smeermiddel op basis van teflon of polytetrafluorethyleen (PTFE). Teflon heeft een wrijvingscoëfficiënt, vergelijkbaar met die van smeltend ijs. Teflonspray verdrijft vocht en laat voor een lange periode een beschermende laag achter die een soepele werking bevordert en roest geen kans geeft. Ideaal voor het smeren van fietskettingen, lagers, gereedschap, … en om vuil van elektrische contacten en aansluitingen te verwijderen.

Kruipoliespray is een zeer dunne olie, met een groot penetrerend vermogen waardoor hij diep kan doordringen in de kleinste openingen. Kruipolie wordt vooral gebruikt om vastgeroeste delen (bijvoorbeeld bouten en moeren) terug los te krijgen, maar werkt ook preventief. Bij de montage van metalen onderdelen is het aanbrengen van een druppeltje kruipolie dus zeker aan te raden.

Vacuümpompolie is een serie oliën met een zeer goede oxidatiestabiliteit. Hierdoor zijn deze oliën bij uitstek geschikt voor toepassing in vacuümpompen die onder zware bedrijfsomstandigheden moeten werken.

Een vetpatroon met doorsmeervet speciaal voor zwaarbelaste glij-, kogel- en rollagers van vrachtwagens en personenwagens en voor toepassingen in de scheepvaart en industrie. Deze vetpatronen zijn sterk aanhechtend, waterafstotend en zijn bestand tegen hoge werktemperaturen en schokbelastingen.

Onderhoud van Zink

Zinkspray is bij uitstek geschikt voor het behandelen van blank en gestraald staal ter voorkoming van roest en ter bescherming tegen vele agressieve stoffen. Zinkspray wordt ook veel gebruikt bij de reparatie van lasnaden, enzovoort in geval van thermisch verzinkte constructies.

Zinkverbeterings spray bevat zowel metallisch zink als aluminium. Biedt een uitstekende kathgodische bescherming en een briljant uiterlijk. Beschermt tegen roest en geeft niet af. Kan ook als grondverf gebruikt worden. Sneldrogend, weerbestendig en elektrisch geleidend.

media

Macrovet.nl, zoals met grote letters op onze voorpagina aangegeven noemen wij ons zelf “Dé dierenbenodigdheden en buitenleven specialist”. Dit is niet voor niks, onze familie zit al ruim 50 jaar in de dierenbenodigdheden voor koeien, schapen, varkens, paarden en kleine huisdieren. Sinds 2008 is daarvoor de website Macrovet.nl in het leven geroepen waar u een keuze heeft uit een ruim assortiment.

Meer over ons