9.4 / 10Klantbeoordelingen

Een schep of spade is een onmisbaar gereedschap wanneer je in de tuin werkt. Hiermee kan je onder andere graven of spitten. Het is belangrijk om de juiste soort schop of spade te kiezen voor het werk dat je wilt gaan doen. Op zoek naar de perfecte schop? Bekijk ons assortiment, voor elk wat wils. Bijvoorbeeld aluminium ballastschop, geharde betonschop of de graanschop van Karlstad. Ook hebben wij losse stelen te koop.

Verschillende schoppen

Een schop is om te graven en scheppen. Een schop met een iets oplopende rand wordt vaak een schep genoemd. Samen met een bezem een handig gereedschap voor schoonmaakklussen. Een bats is een grote schop die ideaal is voor schep- en graafwerk in lichte, losse grond maar met een bats kan je ook grond verplaatsen of egaliseren.

Een gewone tuinspade kan je gebruiken voor spit- en graafwerkzaamheden. De spade heeft meestal een vrij recht blad waardoor hij vooral voor spitten ideaal is.

Een ballastschop is speciaal gemaakt om van alles mee op te scheppen. Ze hebben een opstaande rand langs het blad, waardoor het materiaal er goed op blijft liggen. Ideaal om bijvoorbeeld mest, sneeuw of tuinafval mee te verplaatsen. In de herfst kan je er handig bladeren mee scheppen.

Een verplantspade of wortelsteekschop is speciaal gemaakt voor het uitspitten van een plant. Deze spade heeft een vlijmscherpe wig aan de onderzijde van het blad waarmee je gemakkelijk door de wortels komt.

Voor sneeuwschepen of voerscheppen verwijzen wij u door naar de categorie sneeuwschuivers en sneeuwscheppen.

Het belangrijkste waar je bij aankoop op moet letten is de lengte van de steel. Kies de lengte die het beste bij uw lengte past. Daarmee zorg je dat je rug zo min mogelijk wordt belast. Voor spitwerk is een iets kortere steel handiger. Ook is het belangrijk dat het gereedschap goed in de hand ligt, zo kan je er prettig mee werken.

Een spade of bats van goede kwaliteit werkt prettig en gaat lang mee. Wij verkopen alle veel voorkomende schoppen, batsen en spades. Vandaag voor 15 uur besteld, morgen in huis.