9.4 / 10Klantbeoordelingen

Hooiruiven

Met een hooiruif zorg je ervoor dat het hooi minder snel op de grond beland. Hierdoor blijft de hooi smakelijker voor uw paard of koe. Maar er zijn n…
Lees meer

Met een hooiruif zorg je ervoor dat het hooi minder snel op de grond beland. Hierdoor blijft de hooi smakelijker voor uw paard of koe. Maar er zijn nog meer voordelen om een hooiruif te gebruiken:

  Doordat de ruif boven de grond zweeft wordt het hooi beschermd tegen vertrapping door de dieren.
 • Risico's van bevuiling door bijvoorbeeld zand, urine en mest worden verkleind.
 • De kans op inname van parasieten wordt verkleind.
 • In ons assortiment vindt u hooiruiven (ook wel weideruif genoemd) voor binnen gebruik maar ook voor buiten.

  Hooiruif voor binnen

  Door een hooiruif binnen op de juiste plaats te hangen blijven de dieren rustig staan tijdens het eten. Die dieren doen hierdoor langer over hun maaltijd wat de spijsvertering ten goede komt. Door de hooiruif niet te hoog te hangen zal het grootste gedeelte van zand en/of stof (wat altijd aanwezig is in hooi) op de grond vallen en niet op gegeten worden.

  Hooiruif voor buiten

  Wanneer u uw dieren buiten wilt bijvoeren. Kunt u ervoor kiezen om een hooiruif te gebruiken. Het is dan verstandig om een hooiruif met dak te gebruiken. Hierdoor wordt het hooi beschermd tegen weersomstandigheden zoals hagel, regen en sneeuw. Maar dit is niet het enige waar de ruif het hooi tegen beschermd.

  Voerhekken voor grote hooiruiven

  Bij het gebruik van hooiruiven voor meerdere dieren is er keuze met tussen verschillende voerhekken:

  • Diagonaal voerhek. Deze hooiruif is geschikt voor dieren die niet vastgezet hoeven worden. Geschikt voor kalveren/koeien.
  • Palisade voerhek. Dieren hebben in vergelijking met het diagonale voerhek makkelijker toegang tot het voer. Ook is het ruimer opgezet per dier. Bij deze voerhekken is het risico dat dieren door het hek kruipen kleiner. Daardoor geschikt voor dieren met hoorns. Geschikt voor kalveren/koeien/paarden
  • Zweeds voerhek. Gemakkelijk te openen zonder risicovolle situaties. Verkrijgbaar in een zelfsluitende en een niet-zelfsluitende versie. Geschikt voor vee met en zonder hoorns, niet voor paarden.
  • Veiligheids voerhek. Speciaal voor paarden. Zijn extra hoog zodat de paarden niet in de ruif kunnen springen. Ook minder voerverlies daardoor.