Mammicurine 880

 

vanaf 11,99

Productnaam

Prijs

Aantal

Mammicurine 880 injectoren 4st

11,99 Excl. BTW: 11,-
 • Koop 10 voor  9,99 per stuk en 

  bespaar 17%

Niet in vooraad

Mammicurine 880 injectoren 50st

103,- 95,- Excl. BTW: 87,16
 • Koop 2 voor  89,- per stuk en 

  bespaar 7%

 • Koop 4 voor  86,- per stuk en 

  bespaar 10%

 • Koop 8 voor  79,- per stuk en 

  bespaar 17%

Niet in vooraad

Mammicurine Gel 50st Export verpakking

103,- 95,- Excl. BTW: 87,16
 • Koop 2 voor  89,- per stuk en 

  bespaar 7%

 • Koop 4 voor  86,- per stuk en 

  bespaar 10%

 • Koop 8 voor  79,- per stuk en 

  bespaar 17%

Niet in vooraad

Mammicurine 880, Het alternatief voor antibiotica

 Onze missie is het verminderen van antibiotica gebruik en gezondere koeien door toepassing van Mammicurine 880 bij Mastitis

Je kent het wel, altijd zit er wel een koe tussen waarvan het celgetal regelmatig hoog op loopt met als gevolg dat de melkfabriek je kort op de inkomsten of zelfs je melk niet meer wil hebben. Huppa een antibiota spuit er in om een uierontsteking (Mastitis) te voorkomen. Het gevolg is een residu in de melk die je absoluut niet mag leveren aan de melkfabriek en je gedurende een langere periode de melk van de koe appart moet houden wat weer veel werk, kosten maar geen opbrengsten met zich mee brengt.

Mammicurine 880 wel resultaat zonder de nadelige gevolgen

Stel je voor dat het ook anders kan. Dat je het celgetal kunt verlagen, een uierontsteking kunt voorkomen en tegelijkertijd de melk gewoon mag blijven leveren omdat er geen residu in zit. Je zou toch een dief zijn van je eigen portomonee als je dat niet concequent gaat gebruiken bij de eerste tekenen van een opkomende mastitis.

Voordelen van mammicurine

 • Versterking van het natuurlijke afweermechanisme van het dier
 • Verlaging van antibiotica gebruik
 • Geen wachtijd voor melk en vlees
 • Geschikt voor 100% biologische bedrijfsvoering
 • Zonder recept verkrijgbaar
 • Al meer dan 15 jaar duizenden tevreden gebruikers

Niet in alle gevallen

Mammicurine 880 is een uitstekend middel met zeer goede resultaten. De werking van het middel zorgt er voor dat het imuum systeem van het dier zelf aan de slag gaat om de symtomen te bestrijden. Maar in sommige gevallen wanneer er al dikke vlokken in de melk zitten en de ontsteking te ver heen is ontkom je er niet aan om de bacterien en virussen te doden met een antibiotica. Met als gevolg dat je de melk weer appart moet houden en minder inkomsten hebt. Hou daarom de koeien goed in de gaten en laat bij twijfel de problemen niet te ver oplopen en pas direct Mammicurine toe net zolang dat de waardes weer op een normaal acceptabel niveu komen. In de meeste gevallen gaat het goed. Maar zoals altijd zijn er hardnekkige gevallen waarbij het niet werkt, deze koeien zou je dan alsnog met antibiotica moeten behandelen.

Ter bestrijding van mastitis zonder wachtijd voor vlees en melk

De meeste gangbare mastitis injectoren bevatten antibiotica of chemotherapeutica en kunnen uitsluitend worden toegepast met een wachttijd voor de levering van melk. Mammicurine is op Homeopatische basis en heeft als belangrijk voordeel dat tijdens de behandeling de melk doorgeleverd mag worden. Mammicurine producten mogen worden gebruikt op KKM bedrijven.

Indicaties:

Zonder goedgekeurde therapeutische indicatie. Behandeling van acute en chronische mastitis. Mammicurine vermindert of handhaaft het bacteriëngehalte onder de maximale toegestane grens.

Homeopathie

Diergeneesmiddelen op basis van antibiotica en chemotherapeutica werken relatief snel tegen ziektenverwekkers, ze doden bacteriën zowel goede als slechte en ook virussen maar activeren het afweersysteem van het lichaam niet. Dit in tegenstelling tot homeopatische producten waarbij gewerkt wordt met zeer lage doseringen aan werkzame stoffen. De verschillende werkzame stoffen versterken elkaar (Synergie) en zorgen ervoor dat het probleem in zijn totaliteit wordt behandeld.

Door de zeer lage doseringen aan werkzame stoffen ontstaan er geen residuen in het vlees of in de melkvan het dier waardoor tijdens de behandeling de melk doorgeleverd mag worden. Verder hebben homeopatische producten geen ongewenste bijwerkingen en gewenningsrisico voor bacteriën en virussen.

Samenstelling Mammicurine 880 injectoren

Mammicurine bevat verschillende werkzame stoffen die elkaar allemaal versterken. Iedere werkzame stof heeft zijn eigen specifieke doel

 • Calendula 1D 0.25ml
  De volledige naam van deze stof is Calendula Officinalis ook wel goudsbloem en bestrijd de ziektekiemen en gaat ontstekingen tegen.
 • Solanum 1D 0.25ml
  De volledige naam van deze stof is Solanum Dulcamara ook wel Bitterzoet en bestrijd ontstekingen en gaat ettering.
 • Echinea 4CH 0.04ml
  De volledige naam van deze stof is Echinacea ook wel rode zonnehoed en stimuleert de fagocytose in het bloed, waardoor ziekteverwekkende stoffen dus eerder onschadelijk worden gemaakt. Dat zijn bijv. Witte bloedlichaampjes die zorgen voor het omsluiten en afbreken van binnengedrongen bacteriën, virusdeeltjes, etc.
 • Phytolacca 2D 0.25ml
  De volledige naam van deze stof is Phytolacca decandra ook wel Karmozijnbes werkt pijnstillend en draagt bij aan een vermindering van de ontstekingsreacties aan het uier.
 • Solidago 1CH 0.10ml
  De volledige naam van deze stof is Solidago Virgaurea ook wel guldenroede en bevorderd de uitscheiding van schadelijke stoffen welke door de bacteriëmn wordt gevormt via de nieren.
 • Excipiens Q.S. ad 1 injector van 10gram
  Bestanddeel dat het geheel in oplossing brengt, verdunt en er een bepaalde consistentie aan verleent en zorgt voor een betere opname.

Deze met zorg samengestelde combinatie van homeopatische stoffen hebben een op elkaar versterkend effect en werken ze koortswerend en een mastitis bestrijdend- en ontstekingsremmend effect.

Toepassing van Mammicurine 880 injectoren

Bij de eerste symptomen van uierontsteking direct Mammicurine inzetten. Nadat de uier is leeg gemolken een injector in het geïnfecteerde kwartier leeg drukken en vervolgens goed inmasseren. Deze behandeling herhalen totdat de symptomen van mastitis zijn verdwenen. Ter ondersteuning van de behandeling kan één keer per dag Mammicurine-injectie intramusculair worden ingespoten. Mammicurine is inzetbaar tegen infecties van E-coli bacteriën Stafylococcen en/of Streptococcen. In de meeste gevallen zal na enkele dagen de mastitisinfectie zijn terug gedrongen, wanneer de problemen echter aanhouden, dient de dierenarts te worden geraadpleegd.

Berijk het beste resultaat met de juiste dosering

Mammicurine injector: 2 maal daags direct na het melken één injector in het te behandelen kwartier leegdrukken zolang de symptomen aanhouden. Mammicurine injectie: 2 maal daags 10 ml intramusculair injecteren gedurende 4 dagen

Het beste resultaat berijk je met een combinatie van Mammicurine 880 injector en injectie

Als Mammicurine injectie in combinatie met Mammicurine injectoren gebruikt wordt werkt het nog beter en kan worden volstaan met 1 maal daags 10 ml gedurende 2 dagen. Toediening Intramusculair, subcutaan of oraal.

Eigenschappen Mammicurine 880 Injectie 100ml

Mammicurine 880 injectie bestaat uit 8 stoffen met een synergistisch (elkaar versterkend) effect, die tezamen een koortswerend en mastitis bestrijdend effect hebben.

Samenstelling van Mammicurine Injectie 100ML

 • Conium maculatum 6CH
  Ook wel de gevlekte scheerling genoemd is een vrij zeldzame giftige plant. Helpt bij pijnlijke uiers.
 • Calcarea fluorica 6 CH
  Calcarea fluorica is in zuivere vorm een glanzend, spierwit lichtmetaal, dat zacht en elastisch is.
 • Apis mellifica 6 CH
  Ook wel Honingbij of bijengif helpt bij acute ontstekingen.
 • Bryonia alba 6 CH àà 1 ml
  Ook wel heggerank gaat uierontsteking tegen.
 • Hepar sulfur 6 CH
  Ook wel kalkzwavellever genoemd is een mengsel van gelijke gewichtsdelen calciumcarbonaat en zwavel. en gaat ontstekingen en etteren tegen.
 • Phyttolacca decandra 6 CH
  De volledige naam van deze stof is Phytolacca decandra ook wel Karmozijnbes werkt pijnstillend en draagt bij aan een vermindering van de ontstekingsreacties aan het uier.
 • Rana bufo 4 CH
  De naam van deze stof wordt ook wel eens omgedraaid als Bufo Rana. Bufo is een Pad en Rana is het gif van de pad (kikker)
 • Solidago 2 CH
  De volledige naam van deze stof is Solidago Virgaurea ook wel guldenroede en bevorderd de uitscheiding van schadelijke stoffen welke door de bacteriëmn wordt gevormt via de nieren.
 • Hydro-alcoholisch excipiens Q.S. ad 100 ml.
  Bestanddeel dat het geheel in oplossing brengt, verdunt en er een bepaalde consistentie aan verleent en zorgt voor een betere opname

Dosering Mammicurine 880 injectie 100ML

Genezend: Acute en chronische mastitis: 10 ml, 2 x daags, gedurende maximaal 4 dagen. Het is aan te bevelen de therapie in combinatie met Mammicurine injectoren te laten plaatsvinden.

Mammicurine 880 injector inzetten als droogzetter

Mammicurine injectoren worden in veel gevallen ook succesvol toegepast als droogzetinjectoren

De afgelopen vijftien jaar gingen veel melkveehouders u voor, en houden met Mammicurine de mastitis problemen onder controle.

Wachttijden voor melk en vlees

 • Wachttijd melk: geen
 • Wachttijd vlees: geen
Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Mammicurine 880

oke

oke

Datum: 12 januari 2019 Door: albert

prima spul

Prijstechnisch kan het nog scherper.

Datum: 10 september 2014 Door: de vlottenburg

Helpt geweldig

voor uier ontsteking die net is ontstaan helpt het geweldig koeien waar je een vlokje ziet en gelijk behandeld is het na een paar keer over en je mag de melk gewoon leveren

Datum: 25 januari 2013 Door: j vd linde

Specificaties Mammicurine 880

 • Artikelnummermammicurine
 • FabrikantAgrapharm
 • Toelatingn.v.t.
 • KanaliseringVRIJ
 • Werkzame StoffenMammicurine Injectoren:Calendula 1D 0,25 ml, Solanum lycopersicum 1D 0,25 ml, Echinacea 4CH 0,04 ml, Phytolacca 2D 0,25 ml, Solidago 1CH 0,10 ml, Excipiens Q.S. ad 1 injector van 10g.
  Mammicurine Injectie: Conium maculatum 6CH, Calcarea fluorica 6
 • DoeldierRund
 • IndicatieMastitis - Uierontsteking
 • DoseringMammicurine injector: 2 maal daags direct na het melken één injector in het te behandelen kwartier leegdrukken zolang de symptomen aanhouden.
  Mammucrine Injectie intramusculair, subcutaan of oraal 2 x daags 10 ml, gedurende 4 dagen. het is aan te be
 • ToedieningsvormIntramammair in de speen, Musculair - injecteren in de spier, Oraal - in de bek ingeven, Subcutaan - injecteren onder de huid
 • Wachttijd Melkgeen
 • Wachttijd vleesgeen
   
Product vragen
Nog geen vragen. Wees de eerste met het stellen van een vraag!