9.4 / 10Klantbeoordelingen

Vogelwering

media

Vogelwering 

Vogels zijn over het algemeen hele mooie dieren. Ze zijn altijd vrij en vliegen de hele wereld rond. Maar vogels kunnen ook voor heel wat overlast zorgen. Kraaien, spreeuwen, rotganzen, duiven, roofvogels en reigers kunnen veel schade aanrichten. Gewassen, tuintjes, boomgaarden en vijvers, niks is veilig voor vogeloverlast. 

+ Meer informatie

media

De laatste blogs

26 februari 2021 Overlast van zwaluwen

Overlast van zwaluwen

Zwaluwen zijn echt een van de meest prachtige vogels in de lucht. Ze zijn razendsnel en dansen op de wind. Maar wat te doen als ze juist bij jou hun nestje hebben gemaakt en alles onder schijten.

Lees verder
12 augustus 2021 Overlast van duiven op het balkon

Overlast van duiven op het balkon

Duiven op je balkon lijkt in het begin heel leuk totdat ze je overal hun ontlasting doen. Tot op je wasgoed aan toe. Ook kunnen duiven voor veel lawaai zorgen. Wanneer ze een nest in de buurt hebben kunnen ze ook nog eens agressief zijn.

Lees verder
20 juli 2021 Vogels uit de tuin verjagen

Vogels uit de tuin verjagen

Vogels in de tuin kunnen een hoop lawaai maken, schijten alles onder en maken er een zootje van. Wat kun je doen om deze vogels uit je mooie tuin te verjagen?

Lees verder
11 augustus 2021 Last van spreeuwen in de koeienstal

Last van spreeuwen in de koeienstal

Spreeuwen verjagen uit de koeienstal is topsport. In deze blog leggen we je uit hoe je een topsporter kunt worden in het weren van spreeuwen uit de stal.

Lees verder

Vogelwering

Vogels zijn over het algemeen hele mooie dieren. Ze zijn altijd vrij en vliegen de hele wereld rond. Maar vogels kunnen ook voor heel wat overlast zorgen.  Kraaien, spreeuwen, rotganzen, duiven, roofvogels en reigers kunnen veel schade aanrichten. Gewassen, tuintjes, boomgaarden en vijvers, niks is veilig voor vogeloverlast. Meeuwen zorgen vaak in steden voor overlast. Gelukkig kun je wat tegen vogeloverlast doen! Je kunt namelijk vogels op verschillende manieren verjagen met vogelwering zoals vogelverschrikkers of vogelverjagers.

Vogelverschrikkers

Zoals aangegeven zijn er verschillende manieren om vogels te verjagen. Een daarvan is met de ouderwetse vogelverschrikker. Althans ouderwets (gemaakt van stro staand in een weiland) zijn ze allang niet meer. Vogels kunnen namelijk vrij snel wennen aan zo`n verschrikker en daarom zijn de vogelverschrikkers tegenwoordig dynamischer.

Roofvogelvliegers

Een roofvogelvlieger is een vlieger die het uiterlijk heeft van een roofvogel en wordt bevestigd aan een lange flexibele paal. De vlieger maakt door de combinatie van de hoge paal en een zuchtje wind bewegingen die gelijkend zijn met een roofvogel die boven je huis, tuin, jachthaven of erf cirkelt. Deze vogelverjager beweegt, klimt en duikt als een echte valk. Hierdoor zien vogels hem aan voor een echte valk. Ze zullen maken dat ze weg komen. Een roofvogelvlieger is dus uiterst effectief tegen vogeloverlast.

Optische vogelverjagers

Naast vliegers om vogels te verjagen zijn er ook vogelverjagers die het meer van hun uiterlijk moeten hebben. Deze verjagers hebben vaak vele kleuren of het uiterlijk van een andere vogel. Deze zijn echter wel wat statischer.

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een Hawk Eye. Dit is een bol die gebruik maakt van kleuren en reflectie die vogels afschrikt. Maar ook bijvoorbeeld namaak roofvogels zoals nepuilen of –kraaien vallen onder deze groep. Optische vogelverjagers zijn gemakkelijk en effectief. Door ze regelmatig te verplaatsen zullen de vogels niet aan de vogelverjager wennen.

Vogels verjagen met geluid

Er zijn ook vogelverjagers die werken met geluid. Deze apparaten maken gebruik van het overlevingsinstinct van de vogels. Er zijn vogelverschrikkers met geluid welke vogels verjagen door het afspelen van opgenomen angstkreten en geluiden van vijandige vogels. Maar er zijn ook vogelverjagers die werken met ultrasoon geluid. In beide gevallen blijven de ongewenste vogels op afstand. Op de langere termijn zal de overlast verdwenen zijn.

Knalapparaten

Door het gebruik van knalapparaten worden de vogels met onregelmatige intervallen afgeschrikt door een harde knal. Voordeel hiervan is dat knalapparaten een groot bereik hebben.

Ontoegankelijk maken voor vogels

Om vogels te weren om je huis kun je het deze vliegende beesten ook lastig maken door het ontoegankelijk te maken.

Duivenpinnen

Om vogeloverlast te voorkomen doordat bijvoorbeeld duiven, meeuwen op het dak gaan nestelen kan er gekozen worden voor duivenpinnen. Door de duivenpinnen wordt het voor de vogels lastig om zich te vestigen op bijvoorbeeld het dak.

Vogelnetten

Ook kunnen platte of vlakke daken ontoegankelijk voor vogels gemaakt worden middels vogelnetten. Dit kan door het plaatsen van netten of het spannen van draden.

Vogels verjagen onder zonnepanelen

Houdt het nestelen van vogelsnestjes onder jouw zonnepanelen tegen door het gebruik van rvs strips tegen de zijkant van de zonnepanelen aan. Nestelende vogels onder een zonnepaneel zorgen onder andere naast geluidshinder voor een risico op kortsluiting of brand. Voorkom vogeloverlast onder zonnepanelen door het inzetten van de Ketrop zonnepaneel strips.

Vogels verjagen met een laser

Vogels kunnen ook verjaagt worden door middel van lasers. Voordeel hiervan is dat het draagbaar en mobiel is. Lasers maken gebruik van een een groene laserstraal met een constante diameter. Deze kan vogels verjagen over een grote afstand. Vogels zien de laser als gevaar en zullen vluchten.

Vogels in een dakgoot

Hoe vervelend is overlast van vogels die zich genesteld hebben in jouw dakgoot. Vogels uit een dakgoot houden doe je door duivenpinnen of vogelnetten te gebruiken. Om vogels te verjagen uit jouw dakgoot zet je Blocking Pigeon Visuele Go Gelcups (voorheen BirdGo gelcups) in.

Effectief vogels weren met Macrovet.nl

Ervaar je overlast van vogels maar ben je er niet goed uit wat je er nu tegen moet doen? Macrovet geeft u dan graag advies over het bestrijden van ongewenste vogels. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Onze klantenservice is op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar via telefoon, e-mail, chat via onze website en Facebook. Bent u er al uit welk product u wilt bestellen? Bestel dan op werkdagen voor 15 uur en de volgende dag ligt de oplossing tegen vogeloverlast in uw handen!

<
media

Macrovet.nl is specialist in verschillende soorten vogelwering. Te denken valt aan vogelverschrikkers, vogelverjagende vliegers, vogels verjagen met laser of geluid, nepvogels of duivenpinnen. Ruim 50 jaar verkopen wij al weringsproducten tegen ongewenste spreeeuwen, meeuwen, duiven, kraaien, ganzen, eksters, reigers en andere niet-gewenste vogels. In al die jaren hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan met deze producten maar ook met het beste advies om zo goed mogelijk van ongewenste vogels af te komen.

Meer over ons