9.4 / 10Klantbeoordelingen

Halstertouwen

Een nieuw halstertouw of longeerlijn nodig? Bekijk dan het aanbod aan degelijke halstertouwen in verschillende kleuren van verschillende materialen.…
Lees meer

Een nieuw halstertouw of longeerlijn nodig? Bekijk dan het aanbod aan degelijke halstertouwen in verschillende kleuren van verschillende materialen. Een goed halstertouw is sterk genoeg dat het het gewicht van het paard kan houden maar het moet eenvoudig los te maken zijn in panieksituaties zodat het paard zichzelf niet beschadigd.
Door een speciale sluiting, paniekhaak of snapsluiting met gaffel kan het touw losgemaakt worden als er spanning op staat, in tegenstelling tot de musketon of karabijnhaak.

Materiaal

Halstertouwen zijn er in verschillende materialen. De meest gebruikte halstertouwen zijn van nylon (polypropyleen). Dit is een sterk materiaal wat relatief goedkoop is. Een nadeel is dat als het touw door je handen glijdt dit wondjes kan veroorzaken.

Een halstertouw gemaakt van (een gedeelte) katoen heeft dit niet en is fijner bij paarden die altijd braaf meelopen. Voor in de trailer worden vaak rubberen lijnen of elastische lijnen gebruikt. Dit geeft iets mee en het paard kan zich er niet aan bezeren.

Karabijnhaak

Er zijn verschillende sluitingen, de verschillen zitten hem in het gebruiksgemak en persoonlijke voorkeur. Karabijnhaken en musketons moeten eerst spanningsloos zijn voordat je ze los kunt maken maar zijn makkelijk en snel te bevestigen aan het paardenhalster.
Speciale haken en paniekhaken kunnen worden losgemaakt als er nog spanning op de lijn staat, bijvoorbeeld als een paard neiging heeft om te gaan hangen aan de halsterlijn is het raadzaam om deze sluitingen te gebruiken.