9.4 / 10Klantbeoordelingen

Paardenhalsters

Een goed passend paardenhalster behoort tot de basisuitrusting van elke paardeneigenaar. Bekijk hier de diverse paardenhalsters uit ons assortiment.…
Lees meer

Een goed passend paardenhalster behoort tot de basisuitrusting van elke paardeneigenaar. Bekijk hier de diverse paardenhalsters uit ons assortiment. Diverse kleuren en maten van goedkope halsters tot luxe halsters van uitstekende kwaliteit en duurzaamheid in vele verschillende hippe kleurcombinaties.

Juiste maat

Het halster wordt gebruikt om paarden aan de hand mee te leiden en om paarden tijdens de verzorging aan vast te zetten met een halstertouw.

Halsters zijn er in verschillende maten en materialen. De juiste maat is belangrijk om geen gevaarlijke situaties te creëren. Bij een te groot paardenhalster kan het paard vast komen te zitten aan bijvoorbeeld een tak maar ook zichzelf beschadigen door met een been te blijven haken.

Bij opgroeiende paarden in de opfok die op de weide lopen met een halster om, is het belangrijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of het halster niet te strak komt te zitten, deze zou anders kunnen ingroeien.

Nylon halster of een leren halster

Paardenhalsters zijn er in verschillende materialen. De meeste halsters worden gemaakt van nylon want dit is een betaalbaar materiaal en behoorlijk sterk. Er zijn ook nylon paardenhalsters die onderlegd zijn met zacht materiaal of een materiaal wat eenvoudig te reinigen is. Halsters van leer zijn iets kostbaarder en geven een luxe uitstraling.

Een ander voordeel van een leren halster is dat het bij een ongeval zal barsten en het paard bevrijdt is uit zijn benarde positie. Nylon daarentegen zal minder snel barsten, maar schaaf- en brandwonden kunnen veroorzaken.