9.4 / 10Klantbeoordelingen

Stalontdeugden

Onder de categorie stalondeugden hebben wij middelen tegen staart- en manen bijtende paarden. Maar ook producten om het stukbijten en kauwen aan deur…
Lees meer

Onder de categorie stalondeugden hebben wij middelen tegen staart- en manen bijtende paarden. Maar ook producten om het stukbijten en kauwen aan deuren, houten voorwerpen en dekens tegen te gaan. Voor meer informatie klikt u op het product.

Gedrag in de paardenstal

De benaming 'stalondeugden' is eigenlijk fout, het impliceert dat het paard zich misdraagt omdat hij dat leuk vindt. Het gedrag kan ontstaan door verschillende oorzaken. Door lichamelijke ongemakken of door verveling of stress. Het is belangrijk om daar eerst onderzoek naar te doen voordat u het paard gaat verbieden het gedrag te vertonen.

Verveling of stress

Verveling kan ontstaan doordat het paard te weinig voerbeurten krijgt en lang alleen op stal staat. Het beste is dan natuurlijk om het paard meer naar buiten te laten gaan, contact met andere paarden te geven en meerdere voerbeurten aan te bieden. Helaas is dit niet altijd mogelijk en kunnen er alternatieven gezocht worden zoals een speelbal in de stal of een hooinet ophangen op een veilige hoogte zodat het paard langer over zijn voerbeurt doet.

Stress bij paarden kan ontstaan doordat het paard niet kan opschieten met bijvoorbeeld het paard naast hem of doordat het zijn energie niet kwijt kan.