9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Dwangmiddelen voor koeien

Dwangmiddelen voor rundvee is onze algemene benaming van ons assortiment veedrijvers, koehalsters, koetouwen, halsriemen, spanbeugels, koeliften, stierenringen en anti-drink oplossingen. Allemaal welbekende producten voor de rundveehouderij.

+ meer informatie

Dwangmiddelen voor rundvee

Soms moet je koeien en kalveren een beetje aansporen of juist iets afleren. Om rundvee efficiënt en effectief te kunnen vervoeren, vastzetten, begeleiden of opdrijven gebruik je dwangmiddelen. Door het gebruik van degelijke dwangmiddelen zorg je dat je rundvee op een veilige en diervriendelijke manier begeleidt. Om onze degelijke staat veiligheid voorop jaren kwaliteit bewezen. Met een anti-drinkbeugel voorkom je dat een kalf ongewenst bij de moeder of andere koe gaat drinken.

media

Vooral in de beginjaren van onze handel toen de koehandel nog het meeste via de locale en landelijke veemarkten door handjeklap voltrok, waren dwangmiddelen zoals veedrijvers, keuringshalsters, stierenringen de voornaamste handel. Tegenwoordig is het wat minder en zijn bijvoorbeeld keuringshalsters uitsluitend nog in trek bij de fanatieke boeren. Neusringen en veedrijvers zijn hedendaags steeds meer wat omstreden maar blijven vaak onmisbaar. In deze moderne tijd van de robots is er wel steeds meer vraag naar halsriemen voor de transponders.

Meer over ons