9.4 / 10Klantbeoordelingen

Borgveren en borgpennen van verschillende maten vind je in ons ijzerwarenassortiment. Een borgpen ook bekend als splitpen is eigenlijk niet meer of minder dan een pen van bepaalde dikte met daaraan een ring welke door een veer open en dicht geklapt kan worden. De pen vande borgpen steek je in het gat van een pen welke je wilt borgen. de ring klap je dicht over de pen en zo blijft de splitpen op zijn plaats.

Een borgveer heeft eigenlijk een zelfde soort functie maar werkt net even anders en ziet er anders uit. Een borgveer heeft aan de ene kant een rechte pen en aan de andere kant een gebogen pen. De rechte pan steek je in een gat van een ronde pen welke je wilt borgen. De ronding aan de andere kant schuift weer buiten de ronde pen en valt precies op zijn plaats. Zodat de borgveer er niet zomaar uit kan vallen.

Bij het kiezen van een borgpen of borgveer is het van belang om de juiste dikte te kiezen van de pen welke in het gat van een pen die geborgd moet worden. Heb je een pen met bijvoorbeeld een gat van 8mm, kies dan voor een splitpen of borgveer met een pendikte van 7mm, of minimaal 6mm, maar niet kleiner. Want hoe kleiner de borgpen hoe kleiner de borgring en bij een borgveer is de ronding ook weer kleiner.

De meeste borgpennen en borgveren zijn verzinkt. Soms zilverkleurig of soms goudkleurig. Beide beschermen voldoende tegen roest en oxidatie. We verkopen de ook een borgveren en splitpennen assortiment. Handig zodat je altijd de juiste maat in huis hebt.