9.4 / 10Klantbeoordelingen

Mollenklem

Een mol in je tuin betekend dat er een rijk bodemleven is. Een mol eet veel van de (schadelijke) beestjes op. Maar daar houdt het ook wel een beetje…
Lees meer

Een mol in je tuin betekend dat er een rijk bodemleven is. Een mol eet veel van de (schadelijke) beestjes op. Maar daar houdt het ook wel een beetje op met de voordelen van een mol in de tuin. Mollen kunnen voor veel overlast zorgen. Naast de zichtbare molshopen, graven de kleine beestjes tunnels die ervoor zorgen dat je tuin verzakt. Liever wil je mollen niet in je tuin. Voor het vangen van mollen kun je een mollenklem inzetten.

Eigenschappen mollenklem

Als je een mollenval gebruikt is het grote voordeel dat de mol definitief verdwijnt uit je tuin, hij wordt snel en krachtig gedoodt door de klem. De klemmen zijn zeer degelijk omdat ze roestvrijstaal zijn. Ze moeten onder spanning geplaatst worden in een mollengang.

Mollenvallen zijn aan 2 zijden te gebruiken, herbruikbaar en milieuvriendelijk; je gebruikt geen gif. Je controleert of er een mol gevangen is, als dit zo is, dan verwijder je de mol en stel je de val opnieuw in.

Hoe moet je een mollenklem zetten?

Een mollenval vangt de mol in de grond. Om de juiste gangen te vinden voor het vangen van de mollen, kan men het beste eerst het gazon egaliseren. Bij nieuwe hopen weet je dan direct waar de mollen zitten en waar ze vandaan komen. Plaats vervolgens de klemmen niet midden op een perceel. Kies ervoor om ze op de loopgangen binnen een strook van enkele meters van de kant (de afrastering of sloot) te plaatsen.

Zorg dat de val is opgesteld en gereed is om in de grond te plaatsen voordat je de molstunnel (niet in een molshoop!) opent.

Zodra de mollenval is geplaatst en correct is geïnstalleerd in het doorgangssysteem, is de val actief en vangt de eerste mol zodra deze de val passeert. Het maakt niet uit vanuit welke richting de mol in de val gaat, omdat deze van beide kanten toegankelijk is. Markeer altijd de locatie van de klem om zo makkelijk te kunnen controleren. Controleer de mollenval dagelijks. Zo kun je mollen bestrijden zonder ze met een lokaas te lokken.

Soorten mollenklemmen

De werking van mollenklemmen verschillen onderling van elkaar.

*Victor mollenval: De pin zet je vast in het plaatje en dan is de klem afgesteld voor gebruik.
*Pest-Stop Mollenklem: Met 2 krachtige klauwen en met lange hengels voor veilig plaatsen.
*Pest-Stop Mollenval met tunnel: Een andere manier van vangen met een speciale tunnel in de mollengang te plaatsen.
*Pest-Stop Mollenval met klauw: De pin zet je vast in het plaatje en dan is de klem afgesteld voor gebruik.
*Mollenklem Super Yankee type 081: standaard klem met lange hengels voor veilig plaatsen.
*Mollenklem Talpex type 036: De pin zet je vast in het plaatje en dan is de klem afgesteld voor gebruik.
*Luna Mollenklem duits model: door het losse stelplaatje goed af te stellen zal de klem bij aanwezigheid mol dichtslaan.
*Supercat Mollenklem: Werkt met `vleugels` die vallen naar de zijkanten van de val. Met kunststof bovenstuk.

Merken

Bij ons vind je de beste mollenvallen van Victor, Pest-Stop, Talpex, Supercat en Luna.