9.4 / 10Klantbeoordelingen

Mollenverjager

Dat mollen overlast veroorzaken is heel goed zichtbaar door de bekende hoopjes grond in gras, vaak in moestuinen, gazons, sportvelden of pas gezaaide…
Lees meer

Dat mollen overlast veroorzaken is heel goed zichtbaar door de bekende hoopjes grond in gras, vaak in moestuinen, gazons, sportvelden of pas gezaaide akkers. Mollen verjagen is een diervriendelijke en milieuvriendelijke manier om van ongewenste mollen af te komen.

Soorten verjagers

*Mollen verjagen met fles / met geluid

Er zijn verschillende manieren om een mol te verjagen. De meest effectieve is met een geluid. Je kunt dit heel basic doen door een lege glazen fles met de hals naar boven in de grond te stoppen die door de wind gaat fluiten. Maar een betere en makkelijkere oplossing is om te kiezen voor een professionele mollenverjager. Deze beschermen ook nog eens een groter gebied. Er zijn mollenverjagers met ultrasoon geluid of trillingen die op batterijen of op zonne-energie werken.

Werking mollenverjager met geluid

Dit type mollenverdrijver plaats je direct in de mollentunnel. De mollenverjager zendt trillingen uit waar de mollen van schrikken en het verstoord hun communicatie waardoor de mol zijn levensomgeving gaat verlaten. Tip: plaats de verjager dieper dan het maaiveld. Het geluid is bovengronds niet hoorbaar voor de mens.

*Mollen verjagen met geur

Als je liever niet met geluid wilt werken is de mogelijk om mollen weg te jagen met geur. Mollen kunnen slecht zien, maar kunnen wel heel goed ruiken. Ze doen veel op de tast en geur. Mollen walgen van de geur van het ecologische strooigranulaat van BSI. Hierdoor zullen ze je tuin verlaten. Ook met speciale geurzakjes van BSI verdrijf je mollen. De basis van deze zakjes is van sterk geurende planten. Mollen vinden de geur aanstotelijk en zo jaag je mollen op een diervriendelijke manier weg. Beide producten zijn ook preventief te gebruiken om mollen te weren uit de tuin.

Merken

Bij ons vind je de beste anti-mollen middelen: BSI mollenverjagers en Weitech mollenverjager WK0675.