9.4 / 10Klantbeoordelingen

Ongedierteverjager

Ongedierte diervriendelijk verjagen met een ongedierteverjager Voor het effectief verjagen van ongewenste dieren uit een gebouw of de tuin zonder te…
Lees meer

Ongedierte diervriendelijk verjagen met een ongedierteverjager

Voor het effectief verjagen van ongewenste dieren uit een gebouw of de tuin zonder te doden gebruik je een ultrasone ongedierteverjager. Dit een diervriendelijke en milieuvriendelijke manier van het bestrijden van ongedierte.

Voor welke ongewenste dieren zet je een ongedierteverjager in?

Een ongedierteverjager zet je in bij de volgende ongewenste dieren:

  • muizen
  • ratten
  • vliegende insecten
  • kruipende insecten
  • eekhoorns
  • konijnen
  • vogels
  • steenmarters
  • vossen
  • honden.

Veel verjagers kunnen ook ingezet worden als kattenverjager.

Waar zet je een ultrasone verjager in?

Met de ultrasone ongedierte verjager kun je eenvoudig en met snel resultaat buiten ongedierte verjagen, bijvoorbeeld in de tuin, op het terras of op een balkon. De ongedierte verjager is in sommige gevallen ook binnen in te gebruiken. Binnenshuis kun je denken aan huizen, maneges, stallen, kelders, opslagplaatsen en schuren.

Hoe werkt een ultrasone verjager?

De verjager produceert hoge pieptonen (boven 20.000Hz) die mensen niet kunnen horen. Veel dieren hebben een andere geluidsdrempel waardoor zij deze geluiden wel waarnemen. Daardoor is het geluid van de verjagers voor ongewenste dieren zeer vervelend. Daarom zullen zij niet langer op deze plek willen blijven en vertrekken ze. Ultrasone tonen weerkaatsen tegen harde, vlakke oppervlaktes en gaan dus niet door muren. De tonen worden als het ware opgeslorpt door zachte materialen. De meeste ultrasone verjagers gaan via meerdere frequenties af. Hierdoor is het mogelijk dat sommige ultrasone verjagers wel enigszins hoorbaar zijn.

De dieren worden gedecteerd via de ingebouwde infrarode bewegingsmelder waarna het ultrasone geluid afgaat. Sommige ongedierte verjagers werken met een geluid die dieren verjaagt of met flitslichten voor extra schrikeffect. Hierdoor schrikken ze en slaan op de vlucht.

De verjager werken op (oplaadbare) batterijen, op zonne energie of via stopcontact.

Plaatsen van een verjager

Het is belangrijk om exact de ongedierte verjager op de juiste plaats neer te zetten om zo de beste werking te krijgen! Als het apparaat niet goed wordt opgesteld, wordt het verkeerd gebruikt en zult u de niet-gewenste dieren alsnog niet verjagen. Ultrasone geluiden kunnen niet door dichte objecten zoals ramen, duren of hekken. Dus zorg ervoor dat er niets tussen het gebied en het apparaat zit. Per verjager verschilt de frequentiebereik; per product vind je uitgelegd tot welk bereikt het gaat.

Buiten

Plaats het apparaat bij lopende dieren zo dat het ongeveer op hoofdhoogte hangt zodat ze het beste de frequenties horen. Plaats het apparaat niet op de grond dat gaat te kosten van het bereik van geluid en sensor. Als je het apparaat hoger hangt dan dat de dieren komen kun je het beste het apparaat naar beneden richten voor het beste resultaat. Voor dieren die nestelen in bomen kun je het best het apparaat in de boomtop of aan het dak bevestigen.

Binnen

Het is belangrijk om het apparaat binnen zo te plaatsen dat het niet gehinderd wordt door muren, deuren, meubels maar ook zogenaamde zachte materialen zoals tapijt en sofa`s. Plaats de ongedierteverjager niet achter een gordijn of meubelstuk. Op het betreffende apparaat staat vaak tot hoeveel m2 bereikt het heeft, vaak komt het er op neer om 1 verjager per kamer te installeren. Het is raadzaam om het apparaat op 5-60 cm van de vloer te plaatsen.

De verjagers kun je veelal met schroeven, een grondpin of wandplaat vastzetten. De verjager die binnen gebruikt kan eenvoudig in het stopcontact gezet worden.

Merken en typen verjagers

Met de BSI multistop pro ongedierteverjager verjaag je binnen en buiten kruipende/vliegende insecten en ratten/muizen op een diervriendelijke en milieuvriendelijke manier.

Pest-Stop: een bekend Brits merk dat een ruim assortiment ongediertebestrijdingsproducten aanbiedt. Pest-Stop heeft oplossingen op het gebied van bestrijden, verjagen of vangen van muizen, ratten, honden, katten, fruitvliegen, vogels, motten, vliegen en bedwantsen.

Weitech: ongedierteverjagers worden verkocht in meer dan 20 landen in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Weitech integreert constant nieuwe technologieën en nieuwe ideeën.

Voor onze verjagers zijn er diverse losse accessoires verkrijgbaar zoals bijpassende batterijen, adapters of stroomkabel.

Tips gebruik

Ultrasone geluiden kunnen niet door dichte objecten zoals ramen, duren of hekken. Dus zorg ervoor dat er niets tussen het gebied en het apparaat zit. Het belangrijkste aandachtspunt is dus eigenlijk om de exacte locatie te bepalen voor de ongewenste dierenverjager zodat er geen obstakels in de weg staan. Reken goed uit of voor de beschikbare ruimte welke apparaat het beste is te installeren. Om tot een goed resultaat te komen is het raadzaam om tot 2 weken na plaatsing te wachten.

Ontdek de beste ongedierteverjagers op deze pagina om snel de overlast van ongedierte de baas te zijn!

Waarom kiezen voor ongedierteverjagers van Macrovet?

Onze ongediertespecialisten hebben jarenlange ervaring met producten om ongewenste dieren te bestrijden en weten vrijwel voor elke situatie een oplossing.

Als je nog niet zeker van je keuze bent, kijk dan eens op onze adviespagina`s. Hier geven wij handige tips voor de bestrijding tegen ongedierte in huis.