9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Vliegen

Last van vliegen in huis, op het terras of in de stal? Lees hier alles wat je er tegen kunt doen.

Heb jij een vliegenprobleem? Wij hebben voor jouw probleem een oplossing!

Bij Macrovet weten we wat voor een onrust een vliegenplaag kan veroorzaken. Wij helpen je graag van deze ongewenste bezoekers af.

+ Meer informatie

media

De laatste blogs

09 september 2021 Vliegenbestrijding? begin bij de bron

Vliegenbestrijding? begin bij de bron

Last van vliegen in uw stal? Begin bij de bron met de vliegenbestrijding van de maden en larven van de vliegen. Lees meer over dit onderwerp in deze blog.

Lees verder
16 september 2021 Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een vliegenlamp?

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een vliegenlamp?

De temperaturen stijgen en het is weer langer licht. Ideale omstandigheden voor vele soorten ongedierte om goed op de te gedijen. Zo ook voor vliegen.

Lees verder
11 augustus 2021 Vliegen vangen met een vliegenlamp

Vliegen vangen met een vliegenlamp

Alles wat u moet weten over een vliegenlamp leest u in deze blog.

Lees verder
02 juli 2021 Stalvliegen bestrijden

Stalvliegen bestrijden

Lees in deze blog alles over het bestrijden van stalvliegen, of lees het uitgebreide artikel 'Vliegen bestrijden in de veehouderij'.

Lees verder

Bestrijden van ongewenste vliegen

Last van vliegen in huis, op het terras of in de stal? Lees hier alles wat je er tegen kunt doen.

Heb jij een vliegenprobleem? Wij hebben voor jouw probleem een oplossing!

Bij Macrovet weten we wat voor een onrust een vliegenplaag kan veroorzaken. Wij helpen je graag van deze ongewenste bezoekers af.

Vliegenbestrijding

Om zo snel mogelijk verlost te zijn van de overlast van vliegen zijn er 2 punten waar je rekening mee moet houden; Waar heb je last van vliegen en welke soorten producten kun je op die plaats inzetten. Als je dit weet kun je aan de slag met vliegen bestrijden. Mocht je er hierna nog niet uitkomen dan kun je altijd rekenen op advies van onze professionele vliegenbestrijding adviseur.

Waar middelen voor Vliegenbestrijding inzetten?

Vliegen bestrijden in huis

Vliegen komen via openstaande deuren en ramen naar binnen, ook al gebruik je een vliegengordijn of horren. "Waarom heb ik last van vliegen in huis?" Dit kan komen doordat vliegen afkomen op warmte, licht, droogte en de geur van (bedorven) voedsel. Goed om te weten is dat als er vliegen buiten worden bestreden dit ook zorgt voor geen vliegen meer in huis. Als je al vliegen in huis ga je natuurlijk binnen bestrijden maar zodra er buiten veel vliegenoverlast ontstaat is het belangrijk snel actie te ondernemen zodat deze vliegen niet naar binnen weten te dringen.

Vliegenbestrijding buiten

Vliegen horen buiten te zijn. Maar zodra je te maken hebt met een vliegenplaag wil je hier graag van af zijn. "Wat trekt vliegen aan buiten?" De oorzaak kan rottend vlees (kadavers) zijn maar ook bedorven voedsel, een composthoop of een kapot riool. Vliegen vind je overal in de tuin bij je terras, onder het veranda maar ook op je balkon. Je vindt vliegen vaak bij de groene container of een andere afvalbak. Wat belangrijk is om te weten is dat vliegen hun eitjes leggen waar voedsel voor ze is (in de groene container!). Na 6 dagen verlaten deze maden de plek, ze verpoppen zich en 10 dagen later verschijnen ze als vliegen. Met hun geur- en lokstoffen trekken ze nieuwe vliegen aan. Deze cyclus blijft dus doorgaan als er niets aangedaan wordt.

Vliegen bestrijden op stal

In een stal kun je al snel overlast ervaren van stalvliegen. Deze vliegen zijn een enorm probleem in de veehouderij sector zowel voor de gezondheid als de productie van melk en vlees. Ook in de paardenstal komt overmatig vliegenoverlast voor. In de stal is het heel goed mogelijk om vliegenoverlast te voorkomen door de stallen goed droog, schoon en fris te houden. Ook door op tijd te beginnen met bestrijden van vliegenmaden voorkom je overmatig vliegenoverlast. Door stalmuren en -wanden in te sprayen of in te smeren met een zeer effectief spuitmiddel.

Vliegenbestrijding op dieren

Naast dat je overlast van vliegen op een plaats ervaart kunnen vliegen ook behoorlijk vervelend zijn voor dieren zoals op rundvee of op jouw paard. Vliegen zijn een van de grootste ziekte overbrengers bij dieren. Met vliegwerende middelen kun je de overlast beperken. Voor vliegenoverlast op paarden gebruik je Permanent Spray, dazenspray, Veerust, dazenval of hertshoornolie. Voor koeien die vaak buiten lopen is het 't meest effectief om een zogenaamde vliegen pour-on (vliegen oormerken) te gebruiken. In de stal is het gebruik van Veerust Super spray een goede oplossing.

Waarom kies ik voor vliegenbestrijding van Macrovet?

✔ Professioneel inzetten
✔ Zelf uitvoeren
✔ Geen dure professional
✔ Zelf inzetten wanneer je het wilt doen
✔ Advies over het juist inzetten van het middel
✔ Op werkdagen voor 15.00 uur besteld morgen al vliegen bestrijden.

Soorten vliegenbestrijding

Welke middelen bestaan er tegen vliegen overlast? Als je graag wilt weten welke soorten bestrijding tegen vliegen er zijn en op welke manier deze ingezet moeten worden lees dan vooral hieronder onze duidelijk uitleg over de verschillende soorten vliegenbestrijding.

(Elektrische) Vliegenmeppers

 • Gebruik: Binnen en buiten. Ideaal in huis, tuin, stal, op de camping, boot, kantoor.
 • Kenmerken: Goedkoop, snel resultaat, te gebruiken bij overlast van een paar vliegen.
 • Werkingsduur: Direct.

Een van de meest bekende vliegenbestrijdingsmiddel is een vliegenmepper. Met een vliegenmepper ben je eenvoudig, goedkoop en snel van een paar vervelende vliegen af. Gebruik je een elektrische vliegenmepper dan heb je een als extra hulpmiddel een aantal AA-batterijen nodig. Vliegen worden geëlektrocuteerd. Je hebt voor deze vliegenmepper geen ondergrond nodig om te doden. Een andere manier op vliegen te meppen is met de FlyShock elektrische vliegenmepper. Deze is op te laden via een usb-kabel, geen batterijen dus nodig. Zelfs voorzien van een zaklamp. Een vliegenmepper is onmisbaar in elk huis!

Vliegenvallen

Vliegenval met lokstof

 • Gebruik: buiten; op terras, groene container, stal.
 • Kenmerken: Milieuvriendelijk.
 • Werkingsduur: afhankelijk van hoeveelheid vliegen tot wel 12 weken.

Een van de meest effectieve en handigste manier van zelf vliegen bestrijden is met een vliegenval, ook wel vliegenvangzak genoemd. Voor vliegenoverlast buiten gebruik je de val die in een plastic zak zit met een speciale deksel. De val is voorzien van een aantrekkelijke geurstof, welke een sterke aantrekkingskracht heeft op de vliegen. Lokstof moet gemengd worden met water. Zodra de vlieg in de val loopt kan deze er niet meer uitkomen en gaat dood. De vliegenzakken dienen op een lichte windvrije, bij voorkeur zonnige plaats, te worden opgehangen.

Vliegenvangers met plakstrip

 • Gebruik: Binnen. Sommige vallen zijn voor buiten gebruik (stal) dit staat bij de productinformatie erbij vermeld.
 • Kenmerken: geen chemicaliën, milieuvriendelijk.
 • Werkingsduur: ongeveer 2 maanden.

Een andere vliegenval is die met een lijmlaag met lokstof. Als de vlieg op de plakstrip landt zit hij vast en gaat hij snel dood. De kleeflinten en -rollen zijn in verschillende formaten te verkrijgen; voor aan het plafond in een kamer in huis te gebruiken tot aan een grote stal of kas.

Vliegenlampen

 • Gebruik: Binnen. Bedrijfsruimtes, horeca (kleefplaat), stallen, melkruimtes.
 • Kenmerken: Discreet ongedierte bestrijden, voor grotere oppervlakten.
 • Werkingsduur: Zeer lang - eenmalige aankoop, alleen de lampen of kleefplaten moeten vervangen worden.

Elektrische vliegenvangers trekken de vliegen aan met behulp van speciale blauwe UV-lampen waarna de vliegen worden geëlektrocuteerd in het spanningsrooster of worden weggevangen met kleefplaten. Ook beschikbaar zijn vervangingslampen en nieuwe kleefplaten.

Vliegensprays

 • Gebruik: Binnen. In huis, kantoor, dierverblijfplaatsen en andere verblijfruimten.
 • Kenmerken: Gemakkelijk in gebruik, zuinig in gebruik.
 • Werkingsduur: Afhankelijk van aantal keer gebruik van de spray. Zuinig in gebruik dus kan lang meegaan.

Even kort (1 seconde) sprayen in alle hoeken van de kamer, 10 minuten gesloten houden, daarna ventileren en je bent binnen 15 minuten van die vervelende vliegen af.

Insecticide

 • Gebruik: Binnen in kieren en naden. Onder andere in huis, restaurants, magazijnen, opslagplaatsen, stallen.
 • Kenmerken: Professioneel gebruik. Verdunnen met water dan spuiten.
 • Werkingsduur: 4 tot 6 weken. In huizen tot wel 12 weken.

Bij vliegenoverlast in kieren en naden gebruik je K-Othrine of Deltasect. Beide insecticiden zijn op basis van de werkzame stof Deltamethrin. Ook kun je Lurectron Flybait (werkzame stof Imidacloprid, smeermiddel) of Permanent stalspuitmiddel (werkzame stof permethrin) inzetten. Deze chemische vliegenbestrijding kan heel goed ingezet worden voor madenbestrijding bij vliegen in de stal. Let op: Gebruik Insecticide veilig, lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Biologische bestrijding in de stal

 • Gebruik: Toepassen in stallen, bij madenbestrijding.
 • Kenmerken: Inzet van Roofvliegen / Sluipwespen, bij madenoverlast.
 • Werkingsduur: 4 tot 6 weken. In huizen tot wel 12 weken.

Om stalvliegen te bestrijden is het belangrijk om de maden waaruit de vliegen ontstaan op de juiste broedplaatsen aan te pakken. De roofvliegen worden vooral ingezet bij vliegen in de varkensstal en geheel gesloten rundveestallen met mestkelders. Sluipwespen worden gebruikt bij vliegen in de strostallen een grondhokken. Het systeem bestaat uit periodieke leveringen van poppen van de roofvliegen.

Onze merken

In ons assortiment vind je de professionele, completen lijnen van de professionele merken BSI, Pest-Stop en GreenProtect. Daarnaast kun je bij ons terecht voor onder andere de populaire en goedwerkende producten Deltasect, Edialux Permanent stalspuitmiddel en Permanent spray, Lurectron flybait, K-Othrine en Quick Bayt spray van Bayer.

Onze ongediertespecialisten hebben jarenlange ervaring met producten om vliegen te bestrijden en weten vrijwel voor elke situatie een oplossing.

Als je nog niet zeker van je keuze bent, kijk dan eens op onze adviespagina`s. Hier geven wij handige tips voor het kopen van bestrijding tegen vliegen.

Waarom kiezen voor producten tegen vliegende insecten van Macrovet?

Onze ongediertespecialisten hebben jarenlange ervaring met producten om vliegen te bestrijden en weten vrijwel voor elke situatie een oplossing.

Als je nog niet zeker van je keuze bent, kijk dan eens op onze adviespagina`s. Hier geven wij handige tips voor het kopen van bestrijding tegen fruitvliegen, muggen, vliegen en wespen.

media

Macrovet.nl is specialist in verschillende soorten ongedierte bestrijden. Te denken valt aan ongewenste vliegen, wespen, muizen, ratten en nog veel meer niet-gewenste dieren in en rond huis, stal of boerderij. Ruim 50 jaar verkopen wij al ongediertebestrijdingsproducten. In al die jaren hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan met deze producten maar ook met het beste advies om zo goed mogelijk van het ongedierte af te komen.

Meer over ons