Oster Opzetkammen universele set 10 stuks

 • Past op Snap-On scheerkoppen
 • Roestvrij Staal met Klikbevestiging
 • Set van 1,5mm tot 50mm
 
76,- 69,-
Nog 10+ in voorraad
Prijs excl. BTW:57,02

Scheer je hond op lengte met deze professionele Oster opzetkammenset

Deze set roestvrijstale opzetkammen van Oster is geschikt voor vrijwel alle Oster, Andis en Wahl tondeuses. De kammen zijn ideaal voor het op lengte scheren. Deze kammenset beschikt over een metalen bevestigingsclip die je zo over de scheerkop kunt schuiven. Hierdoor zijn de kammen gemakkelijk aan te brengen en blijven ze ook goed zitten.
De opzetkammen kunnen alleen bevestigd worden op scheerkopje nummer 10. Dit is het scheerkopje dat standaard bij de tondeuses wordt geleverd.

 

Bekijk de video over de Oster universele opzetkammen-set

 

Scheer je hond op verschillende lengtes

Deze set bevat tien verschillende kammen in een handige opbergbox. De opzetkammen hebben een handige kleur codering en zijn eventueel ook los na te bestellen.

Bij het gebruik van deze opzetkammen geldt dat de maat die staat aangegeven bij de kam de afstand is waarop je van de huid scheert wanneer je tegen de haren in scheert. Scheer je met de haren mee blijven de haren ongeveer een keer zo lang. De lengte die bij de kammen staat wordt dan als het ware verdubbelt. Met de haren mee scheren geeft ook het meest natuurlijke resultaat.

De complete set opzetkammen bevat de volgende maten voor uw tondeuse:

 • Rood: 1.6mm
 • Blauw: 9.5mm
 • Oranje: 13mm
 • Roze: 18mm
 • Groen: 22mm
 • Lichtblauw: 25mm
 • Paars: 32mm
 • Lime: 38mm
 • Meloenrood: 50mm.

De Oster Roestvrij stalen opzetkammen op je tondeuse bevestigen

Opzetkammen plaats je over de scheerkop heen. Let op! de opzetkammen passen alleen over scheerkop nummer 10. Doordat je scheert met een opzetkam wordt alleen het haar afgeschoren dat voorbij de opzetkam steekt. Hierdoor blijven de haren dus langer wanneer je zonder opzetkammen scheert.

Je kunt de opzetkammen vanaf de onderkant van de scheerkop naar voren over de tandjes van de messen heen schuiven. De opzetkam komt dan stevig klem te zitten en je kunt solide door de vacht van je hond scheren. Als je de kam wilt verwijderen of verwisselen werkt dat op dezelfde manier. Duw de kam van onder naar boven. Zodat hij een klein beetje los komt. Je kunt hem er vervolgens gemakkelijk afpakken.

Let op! Heeft je hond een dikkere vacht?

Doordat de Andis Kunststof opzetkammen alleen op het standaard scheerkopje no.10 passen zijn ze minder geschikt voor dikkere vachten en vachten met klitten en vilt. Dit doordat de tandjes van dit scheerkopje te dicht bij elkaar staan om de dikkere haren goed mee te pakken. 
In het geval van klitten of vilt is het ook niet slim om te kiezen voor opzetkammen. De kammen gaan namelijk voor het snijmes uit. Waardoor ze dikwijls al tussen de klitten blijven steken voordat het snijmes de klitten kapot kan snijden.

De oplossing hiervoor is te kiezen voor een skiptooth scheerkop voor dikke vachten. De tandjes van deze scheerkop staan iets verder uit elkaar. Hierdoor kan deze scheerkop gemakkelijker dikke haren en klitten mee pakken. Op deze kopjes passen helaas geen opzetkammen. Daarom zijn deze skiptooth scheerkoppen verkrijgbaar in diverse lengtes. 
Je weet wanneer je hond een dikkere vacht heeft wanneer je er met een fijne kam (bijvoorbeeld een vlooienkam) niet gemakkelijk doorheen komt.

Wanneer je hond klitten heeft en je toch liever met opzetkammen werkt, kun je het beste eerst de klitten stuk knippen zodat de opzetkammen niet blijven hangen.

Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Oster Opzetkammen universele set 10 stuks

Erg handig

De opzetkammen van Oster zijn van goede kwaliteit en heel handig om zelf je hond te scheren, kan gewoon niet fout gaan!

Datum: 26 juli 2022 Door: C

Goede aankoop

Tevreden van de koop

Datum: 25 juli 2022 Door: Sonja

Kwaliteit is prima , zijn een beetje prijzig, maar prijs kwaliteit verhouding is oké.

Ik ben heel tevreden met de oster opzetkammen, ik moest wel even kijken op jullie YouTube filmpje , voor het vast klikken en verwijderen, maar nu gaat het heel gemakkelijk.

Datum: 8 februari 2022 Door: Lydia Schrijver

Specificaties Oster Opzetkammen universele set 10 stuks

 • Artikelnummer808936
 • EAN Code0342644636390
 • MerkOster
 • Geschikt voorAndis AGC modellen, Oster Golden A5, Oster PowerMax, Oster PowerPro
 • Scheren vanHonden
 • SoortOpzetkam