9.4 / 10Klantbeoordelingen
Honden

Trimsalon

De vacht van jouw hond verzorgen wordt makkelijker met het juiste gereedschap en attributen in je (thuis)trimsalon. Dit kan met een trimtafel, waterblazer of hondenshampoo.

Wil jij de vachtverzorging van je hond ook gemakkelijker en leuker maken?

+ meer informatie

media

De laatste blogs

28 augustus 2021 Je hond wassen na het zwemmen

Je hond wassen na het zwemmen

Moet je jouw hond wassen na het zwemmen? Met of zonder zeep? Is drogen ook belangrijk? We geven je in deze blog op al je vragen antwoord.

Lees verder
15 juli 2021 Welke trimtafels zijn nou echt goed voor jouw hond?

Welke trimtafels zijn nou echt goed voor jouw hond?

Een trimtafel maakt het trimmen van je hond een stuk gemakkelijker. In de eerste plaats is het fijner voor jezelf, maar ook voor de hond.

Lees verder
04 april 2021 De vacht van je hond drogen

De vacht van je hond drogen

Wat is de beste manier om de vacht van je hond te drogen? In deze blog vind je de 3 beste opties en talloze tips om de vacht van je hond (snel) te drogen.

Lees verder
21 oktober 2021 Welke borstel of kam moet ik voor mijn hond gebruiken?

Welke borstel of kam moet ik voor mijn hond gebruiken?

In deze blog leggen we je uit wat de verschillende soorten kammen en borstels zijn en welke voor jouw hond het meest geschikt is.

Lees verder

Alles voor je (thuis)trimsalon

In een trimsalon komen dagelijks honden die getrimd moeten worden. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor je trimsalon. Jij wilt toch ook het beste gereedschap voor een goede prijs?

Wat heb je nodig voor een trimsalon (in huis)?

Wil je de vachtverzorging van jouw eigen hond(en) zo gemakkelijk mogelijk maken? Of wil je ook honden van anderen scheren? Dan is het slim om eens te kijken naar extra hulpmiddelen die ook in trimsalons gebruikt worden.

We zetten een paar hulpmiddelen voor je op een rij die je nodig hebt om jouw trimplezier te verbeteren. Met deze hulpmiddelen voor de trimsalon kun je, als je dat wilt, elke hondenvacht aan. Voor deze lijst zijn we er van uitgegaan dat je de standaard uitrusting, hondentondeuse, trimscharen en kammen/borstels al in huis hebt.

1. Een Trimtafel

Met een trimtafel voor het trimmen van jouw hond heb je tijdens de trimbeurt een natuurlijke houding. Dat is wel zo fijn voor je rug. Daarom is het erg belangrijk om in ieder geval een trimtafel in je trimsalon te hebben.
Als je meerdere uren aan het trimmen bent is het belangrijk dat je om je rug denkt, een investering in een trimtafel is zodoende een investering in je eigen gezondheid.

Een ander voordeel is dat je de hond die je trimt ‘vast’ kunt zetten. Zo hoef je niet bang te zijn dat de hond tijdens de trimbeurt van de tafel springt of een rondje draait terwijl je net met dat ene lastige plekje bezig was.

Een kwalitatief goede trimtafel kan het verschil betekenen tussen een ‘snelle en gemakkelijke’ trimbeurt en een ‘rommelige en ingewikkelde’.

Sommige trimtafels zijn opklapbaar, anderen zijn op hoogte verstelbaar.

Om het werken in de trimsalon nog comfortabeler te maken kun je er ook voor kiezen een trimstoel voor aan de tafel aan te schaffen.

2. Waterblazer

Ook een waterblazer mag niet in jouw salon ontbreken. Hiermee kun je jouw hond gemakkelijk droogblazen, ontdoen van vuil of loszittende haren.
Een waterblazer zorgt dat de vacht van honden gezond blijft en goed door te kammen is. Wat handig is als je de hond in jouw honden trimsalon wilt trimmen.

3. Hondenshampoo

Voor het trimmen van jouw hond is het belangrijk dat deze goed gewassen wordt met hondenshampoo. Een shampoo speciaal voor honden droogt de huid minder uit dan gewone ‘mensen’ shampoo. Laat de shampoo zachtjes schuimen en masseer het over het hele lichaam van uw hond, waarbij u erop let dat er geen zeep in hun ogen komt. Vervolgens droog je jouw hond met een waterblazer of een speciale hondenhanddoek.

media

Macrovet.nl, is specialist in scheermachines en tondeuses.
50 jaar geleden is de vader van Willem-Johan begonnen met het importeren van scheermachines van de merken Oster en Aesculap. In al die jaren hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan met deze producten. Macrovet heeft daarbij van alle machines die zij verkoopt alle onderdelen in voorraad. Mocht er iets stuk gaan dan kunnen we dat binnen no-time voor je repareren.

Meer over ons