9.4 / 10Klantbeoordelingen

Koord

Afrasteringskoord is een dikkere variant van afrasteringsdraad. De geleiders zijn vaak hetzelfde en kunnen van RVS (roestvrijstaal), koper of een com…
Lees meer

Afrasteringskoord is een dikkere variant van afrasteringsdraad. De geleiders zijn vaak hetzelfde en kunnen van RVS (roestvrijstaal), koper of een combinatie zijn. De extra dikte komt doordat het nylon dikker is.
Afrasteringskoord is wordt vaak gebruikt voor het afrasteren van paardenweides.
Doordat het koord dikker is en vaak goed zichtbare kleuren heeft kan het paard goed de grenzen van de weides zien. Doordat een koord wat dikker is, is het ook een stukje sterker.
Het koord is vaak op een andere manier gevlochten dan draad. Dit is noodzakelijk omdat de nylon draden in het koord dikker zijn. Ook de samenstelling van het nylon kan verschillen.

Wat moet je weten als je afrasteringskoord aanschaft

Als je een afrasteringskoord kiest is het belangrijk te kijken hoeveel geleiders het draad heeft en wat voor geleiders dit dan zijn. Een koord met meerdere geleiders is vaak geschikt voor langere afrasteringen.
Een afrasteringskoord kan RVS (Roest Vrij Stalen) of koperen geleiders hebben. Voor langere afrasteringen kan het ook een combinatie van deze twee zijn.

Afrasteringskoord met RVS draden

De meest gebruikte variant van het afrasteringskoord is de combinatie van nylon met roestvrijstalen draden. Deze draden zijn met elkaar verweven. De nylon in het koord beschermt als het ware de rvs draden en zorgt hiermee voor een lange levensduur. RVS heeft als eigenschappen dat het een lichte en extreem houdbare geleider is. Ook heeft het een hoge buigvastheid.
De dikte van het koord bepaalt de treksterkte, het aantal RVS geleiders bepalen de stroomgeleiding. Afrasteringskoord met alleen nylon en RVS draden wordt vaak voor korte mobiele afrasteringen gebruikt. Dit doordat RVS minder goed geleid dan bijvoorbeeld koper.

Afrasteringskoord met koperen geleiders

Afrasteringskoord waarin koper is verweven met nylon worden vaak gebruikt voor langere afrasteringen. Dit doordat koper de allerbeste geleider voor stroom is.
Een nadeel van koper is dat het normaal gesproken gevoelig is voor oxidatie. Daarom is koper dat wordt gebruikt voor afrasteringskoorden vaak vertind. Dit zorgt ervoor dat ze langer meegaan.
Een afrasteringskoord met koperen geleiders is de beste keuze wanneer je koord zoekt voor een wat langere weideafrastering.

Afrasteringskoord met zowel koperen als RVS draden

Een combinatie van zowel koperen als rvs geleiders zorgt voor meerdere voordelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een langere houdbaarheid en het beste geleidingsvermogen.

Alle draden zijn van sterk nylon met 3, 6, 9 of 12 rvs geleidingsdraden. Verkrijgbaar op diverse verschillende maten rollen.