9.4 / 10Klantbeoordelingen

Drinkbakken

Water is van levensbelang voor geiten Gemiddeld hebben geiten ongeveer 1 tot 3 liter water per dag nodig. Maar dat kan meer of minder zijn, afhankel…
Lees meer

Water is van levensbelang voor geiten

Gemiddeld hebben geiten ongeveer 1 tot 3 liter water per dag nodig. Maar dat kan meer of minder zijn, afhankelijk van hun fysiek en het soort voedsel dat ze eten.
Zwangerschap kan ook van invloed zijn op de hoeveelheid water die uw geit nodig heeft.

Geiten hebben ongeveer 1 tot 8 keer meer water nodig dan wij. Daarom is het belangrijk dat er goed op hun waterbehoefte wordt gelet.
Een waterbron zoals een drinkbak in de stal is dan erg handig.

Zorg voor een drinkbak voor jouw geiten

Water is essentieel voor de gezondheid van jouw geiten. Het helpt bij het verwijderen van gifstoffen en het ondersteunt de melkproductie.
Water is ook van vitaal belang als een geit drachtig is. Het zorgt ervoor dat de geit sterk en gezond blijft om de zwangerschap te dragen en veilig te bevallen.

Geef de geiten alleen vers water. Dit kan bijvoorbeeld met een drinkbak. Ververs het water dagelijks, ook als ze het water van de vorige dag niet opdrinken.

Regel de temperatuur van het water in de drinkbak. Maak het water van de geiten koel als het warm is en warm als het koel is.

Zorg ervoor dat het water schoon is en dat de bak ook schoon is.