9.4 / 10Klantbeoordelingen

Kraamhok

Kraamhok voor geiten. Als je meer dan één geit fokt, kan het een beetje chaotisch worden als het geitenseizoen aanbreekt. Voorbereiding is de sleutel…
Lees meer

Kraamhok voor geiten.

Als je meer dan één geit fokt, kan het een beetje chaotisch worden als het geitenseizoen aanbreekt. Voorbereiding is de sleutel tot rust voor zowel jouw geiten als jezelf.

Een eigen kraamhok tijdens de lammerij is voor geiten niet alleen rustgevend voor de geiten, maar ook veiliger en gezonder.

Het is goed om een aparte ruimte voor de geiten te hebben. Zo kun je snel handelen wanneer er een bevallingssituatie ontstaat waarbij hulp nodig is en hoef je geen rekening te houden met andere geiten.

Een kraamhok voor geiten opzetten

Het opzetten van een geboortehok voor het aflammeren van geiten is niet alleen gemakkelijk, maar ook een belangrijk onderdeel van een verstandig en succesvol foksysteem.

Een losstaand kraamhok bestaat uit 4 kraam-hekken. 1 achterkant, 2 zijkanten en een voor-hek en 4 vastzet-pennen. Het voorhek kan eventueel uitgevoerd worden met een poortje zodat je er gemakkelijker in en uit kunt stappen.

Handige accessoires voor de perfecte kraamhokken

Tijdens de geitenlammerij heb je enorm veel werk te verzetten, lammeren worden achter elkaar geboren en alle dieren moeten continu verzorgt worden. Het vele werk wordt een stuk gemakkelijker en efficiënter wanneer je dit goed inricht met de juiste accessoires voor de kraamhokken.

Je kunt daarom de kraamhokken voor geiten nog uitbreiden met:

  • Opzet hooiruif
    Een opzet hooiruif is ideaal om de geiten continu van schoon en vers hooi te voorzien.
  • Voer- en watervoorziening
    Zorg voor voldoende voer en drinken in het geitenkraamhok.