9.4 / 10Klantbeoordelingen

Hooiruiven

Er is geen betere manier om hooi aan paarden te voeren dan met een hooiruif. Hooiruiven zijn ontworpen om hooi van de grond te houden, beschut tegen…
Lees meer

Er is geen betere manier om hooi aan paarden te voeren dan met een hooiruif. Hooiruiven zijn ontworpen om hooi van de grond te houden, beschut tegen de elementen ook wordt verspilling voorkomen.

Paarden hebben vaak niet het hele jaar genoeg aan het gras op het weiland. Een groot deel van het jaar wordt daarom groen gras vervangen door gedroogd gras ofwel hooi.

Er zijn zeker argumenten om hooi op de grond te voeren en de paarden hun gang te laten gaan. Door van de grond te voeren kunnen paarden eten in de houding waarvoor ze ontworpen zijn, met hun hoofd naar beneden. Dit minimaliseert de hoeveelheid stof en schimmelsporen die ze inademen uit hun voer, en het laat hun luchtwegen leeglopen telkens ze hun hoofd laten zakken.

Maar er zijn ook nadelen aan deze manier van eten. Eerst en vooral is er de kwestie van verspilling. Ook is voedsel wat op de grond wordt gegeten vatbaarder voor vuil dat er ingelopen kan worden. Wanneer hooi wordt blootgesteld aan vocht kan het gaan schimmelen.

Een hooiruif zorgt voor minder verspilling en daarbij minder vatbaar voor schimmel en vuil.