9.4 / 10Klantbeoordelingen

Paarden Hooiruiven

In ons assortiment diverse paarden hooiruiven en hooinetten. Een hooiruif is een lichte houten of metalen structuur voor het voederen van dieren. He…
Lees meer

In ons assortiment diverse paarden hooiruiven en hooinetten.

Een hooiruif is een lichte houten of metalen structuur voor het voederen van dieren. Het kan worden gebruikt om paarden maar ook runderen en geiten te voederen of het kan in het bos worden geplaatst om herten te voederen.

Hooiruiven

Hier bij Macrovet verkopen wij hooiruiven van hoge kwaliteit en langdurige stabiliteit voor paarden en vee met en zonder hoorns. Meer informatie over onze hooiruiven? Lees dan verder.

Waarom een hooiruif?

Een hooiruif heeft een aantal voordelen:

  • Er word minder hooi verspilt en er blijft dan dus ook meer voedsel over voor de dieren.
  • Het hooi blijft smakelijker voor ze, omdat het niet gemengd word met de vloerbodem.
  • Wanneer je de hooiruif binnen op een juiste manier ophangt, blijven bijvoorbeeld de paarden in dit geval rustig staan tijdens het eten. En doen hierdoor ook langer over hun eten wat goed is voor de spijsvertering.

Verschillende voerhekken voor hooiruiven

Natuurlijk heb je niet alleen hooiruiven voor paarden. Ze worden vooral gebruikt voor paarden, koeien en schapen en geiten. Bij ons vind je hooiruiven voor paarden en vee met en zonder hoorns. Onze hooiruiven voor paarden en vee met en zonder hoorns hebben verschillende voerhekken zoals:

  • Hooiruif met een Zweeds voerhek

Een Zweeds voerhek is zeer geschikt voor vee met en zonder hoorns. Dit Zweedse voerhek is gemakkelijk te openen zonder risicovolle situaties te creëren. De ruiven met deze hekken zij zowel in een zelfsluitende als in een niet zelfsluitende variant leverbaar. Doordat het hek geen bovenbuis heeft, kunt u gemakkelijk door het hek stappen. Hooiruiven met Zweedse voerhekken zijn uitermate geschikt voor grootvee, maar niet geschikt voor paarden.

  • Hooiruif met een palisade voerhek

Het grootte voordeel van een hooiruif met een palissade voerhek is dat het kop gat van het palissade voerhek groter is waardoor vee met hoorns beter door het kop gat passen om bij het voer te komen en is er meer ruimte voor de dieren zelf. Hierdoor is er minder verdringing en dus meer rust tijdens het eten. Wat natuurlijk beter is voor het dier en zijn spijsvertering/gezondheid.

  • Hooiruif met diagonaal voerhek

Ruiven met diagonale voerhekken zijn geschikt voor dieren die niet vastgezet hoeven te worden. De schuine stand belemmert het omhooggooien van voer. Een diagonaal voer hek is geschikt van kalf tot koe, maar niet geschikt voor paarden.

  • Hooiruif met veiligheidsvoerhek voor paarden

Ook zijn er hooiruiven die speciaal voor paarden zijn ontwikkeld. Deze zogenoemde ruiven met veiligheidsvoerhek, hebben extra hoge voerhekken. Dit is gedaan zodat de paarden niet in de ruif kunnen springen. Ook zorgt dit ervoor dat er minder voerverlies is.

Hooiruif met dak

Er zit niet alleen verschil tussen de rekken van onze hooiruiven. Zo kan je ook een hooiruiven met dak nemen. Zo’n hooiruif met dak zorgt ervoor dat tijdens slechter weer omstandigheden zoals: regen hagel, wind etc. minder nat wordt en het minder snel wegwaait.

Duurzaam ruif

Onze hooiruiven zijn verzinkt en van duurzaam materiaal gemaakt, ze namelijk gemaakt van gegalvaniseerde staal. Dit is een duurzaam staal wat veel voordelen met zich meebrengt. Ze zijn goed weerbestendig, eenvoudig schoon te maken, licht in gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen ook kunnen ze goed tegen zure en sappen van voeders en mest.