9.4 / 10Klantbeoordelingen

Pluimvee

media

Kippenbenodigdheden

Voor het houden van pluimvee komt meer bij kijken dan je denkt. Bij Macrovet vind je verschillende kippenbenodigdheden die je helpen bij het verzorgen van jouw kip(pen). Bestel vandaag nog om morgen al zelf aan de slag te gaan.

Alles voor de gezondheid van jouw kip!


+ meer informatie

Al ruim 50 jaar toeleverancier voor de kippenhouder

Welke dieren vallen er onder pluimvee?

Tot pluimvee behoren kippen, ganzen, kalkoenen, parelhoenders, watervogels, fazanten, pauwen, kwartels, zwanen, struisvogels en emoes. Waarvan kippen het meest wordt gehouden door de mens. Een leuk weetje waar de naam pluimvee vandaan komt: vee noem je dieren die door mensen worden gehouden voor bijvoorbeeld wol, melk, eieren of vlees. Het woord pluim staat voor de veer van een vogel. Met andere woorden pluimvee is dus vee dat veren draagt.

Kippenapotheek

Heeft jouw kip iets onder de leden? Kippen en ander pluimvee kunnen snel een ziekte oplopen of verminderde weerbaarheid hebben waardoor het nodig is ze snel een boost te geven door een medicijn of vitamines aan te bieden. Diverse uiteenlopende medicijnen vallen onder de categorie kippenapotheek. Ook hoogwaardige vitaminen en mineralen die nodig zijn bij een vitaminegebrek vind je in het assortiment. Voor elke kippenziekte hebben wij krachtige en effectieve medicijnen in Kippenapotheek.

Voerbak en drinkbak kippen

Voor het aanbieden van voer en drinken aan de kippen gebruik je speciale kippenvoerbakken en kippendrinkbakken. Ze zijn gemaakt van kunststof, er kan veel kippenvoer of water in kwijt en ze kunnen op de grond of opgehangen worden.

Bloedluis kippen bestrijden

Een veelvoorkomende probleem onder pluimvee is bloedluis. Het kan flinke schade aanrichten aan je gezonde kippen. Wil je meer weten over bloedluis en welke producten je daarvoor kunt inzetten, ga dan naar onze bloedluis bestrijding pagina.

De beste kippen benodigdheden koop je bij Macrovet.nl

Wil je een medicijn of een kippenvoerbak/kippendrinkbak? Bestel dan op een werkdag voor 15.00 uur en ontvang jouw product morgen al in huis. Als er nog vragen zijn, kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 voor je klaar via telefoon, e-mail, chat of facebook.

media

Macrovet.nl, zoals met grote letters op onze voorpagina aangegeven noemen wij ons zelf “Dé dierenbenodigdheden en buitenleven specialist”. Dit is niet voor niks, onze familie zit al ruim 50 jaar in de dierenbenodigdheden voor koeien, schapen, varkens, paarden en kleine huisdieren. Sinds 2008 is daarvoor de website Macrovet.nl in het leven geroepen waar u een keuze heeft uit een ruim assortiment.

Meer over ons