9.4 / 10Klantbeoordelingen

Bloedluis & Insectenbestrijding

Tegen bloedluis bij kippen gebruik je krachtige, doeltreffende bloedluisbestrijdingsmiddelen. De middelen om bloedluis bij kippen te bestrijden mogen…
Lees meer

Tegen bloedluis bij kippen gebruik je krachtige, doeltreffende bloedluisbestrijdingsmiddelen. De middelen om bloedluis bij kippen te bestrijden mogen soms toegediend worden op het dier zelf, maar meestal te gebruiken om in kleine pluimveestallen, kippenhokken, duiventillen, kippen en vogelkooien de rode vogelmijt (andere benaming bloedluis) te bestrijden.
Wij verkopen bloedluis middelen in vloeibare vorm en poedervorm. Vaak zijn de effectieve bestrijdingsmiddelen ook in te zetten bij het bestrijden van mijten, vlooien of andere parasieten.

Bloedluis bij kippen bestrijden

Wat is bloedluis?

Een bloedluis is een rode vogelmijt (officiële naam: Dermanyssus gallinae), andere benamingen zijn bloedmijt, rode mijt, pluimveemijt, kippenluis of kippenmijt. Een hardnekkig beestje dat zich kan verstoppen in alle hoeken en kieren van onder andere kippenhokken, terraria en volières.

Hoe herken je bloedluis bij kippen?

Kippen met veel bloedluis slapen veel overdag, eten en drinken niet goed en leggen minder of geen eieren meer. De gezondheid gaat snel achteruit. Naast het bloed zuigen kan het bloedluis ook indirect de gezondheid beïnvloeden aangezien de bloedluis ook ziektes onder de vogels kan verspreiden. Zo kom je er dus achter of je kippen bloedluis hebben.

Hoe bloedluis bestrijden bij kippen?

Als jouw kip de bovengenoemde symptomen heeft dan rijst de vraag `Wat nu te doen bij luizen bij mijn kippen?`. Start meteen met het inzetten van een bestrijdingsmiddel om de bloedmijt te bestrijden. Deze middelen zijn ook in te zetten om bloedluis te voorkomen, dus preventief te gebruiken. In ons assortiment vind je diverse effectieve middelen met verschillende toepassingen.

Koudijs Luis-Worm 10ml mag op de huid van het dier behandeld worden. Dit doe je door een of twee druppels (bekijk hiervoor de gebruiksaanwijzing) uit het pipet op een schone huid in de nek te geven.

Het beste middel tegen bloedluis en kippenmijt is de kant-en-klare vloeistof Bloedluis Liquid 1 liter. Zeer gemakkelijk in gebruik omdat het eenvoudig en snel aan te brengen is. Bloedluis Liquid kan toegepast worden terwijl de dieren in het hok verblijven. Daarnaast is het niet schadelijk voor mens en dier, tast het de materialen niet aan en geeft het geen stofvorming. Tip behandel de kip(pen) laat in de avond voor het beste resultaat.

Wil je een medicijn tegen bloedluis? Bestel dan op een werkdag voor 15.00 uur en ontvang jouw product morgen al in huis. Als er nog vragen zijn, kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 voor je klaar via telefoon, e-mail, chat of facebook.