9.4 / 10Klantbeoordelingen

Schapen

media

Schapenbenodigdheden

Bekijk hier het uitgebreide assortiment aan geiten- en schapenbenodigdheden. Van schapen medicijnen tot dekblokken, van drinkbak tot lammerenmelk. Alles wat u voor uw schapen en geiten nodig heeft kunt u hier bestellen. Besteld u voor 15 uur op werkdagen, dan wordt het dezelfde dag verzonden.

+ meer informatie

Al ruim 50 jaar toeleverancier voor de schapenboer

Iedereen kent ze wel, schapen! Schapen zijn middelgrote hoefdieren die een dikke wollen vacht hebben. Schapen zijn echte kudde dieren en het is wenselijk om ze met meerdere bij elkaar te houden. Duizenden jaren geleden zijn schapen ontstaan uit de moeflon, de moeflon is een dier dat gewone haren heeft en geen dikke wollen vacht.

Door deze ontwikkeling van de mensheid zijn er diverse schapenrassen ontstaan. Zo zijn er schapenrassen speciaal voor de productie van vlees, melk of de wol. En door deze verschillende schapenrassen zijn alle schapen ook anders in uiterlijk en karakter. In Nederland zijn het vooral de wol schapen die we veel zien. Schapen worden maximaal tussen de 15 en 20 jaar oud.

Schapen zijn ook enorme nutsdieren. Als schapen op dijken worden gewijd, zorgen ze er voor dat ze met hun poten de grond vast trappen en voorkomen ze dat er struiken en bomen gaan groeien op de dijk. En zo zorgen heideschapen ervoor dat het gras, bomen en stuikjes die de hele heide kunnen overwoekeren weg worden gegraasd.

Bloglijst landingspagina

De laatste blogs

02 oktober 2021 Schaapscheerderskou? Wanneer schapen scheren?

Schaapscheerderskou? Wanneer schapen scheren?

Schaapscheerderskou is de koelere periode rond de langste dag wanneer de temperaturen gemiddeld iets lager lagen wat ideaal was voor schapenscheerders.

Lees verder
19 augustus 2021 Aflammeren schapen

Aflammeren schapen

Wat komt er allemaal bij kijken als een schaap moet aflammeren. In deze blog vertel ik het hele verhaal hoe alles in zijn werk gaat.

Lees verder
30 juni 2021 Prolaps lijfbieden bij schapen en geiten

Prolaps lijfbieden bij schapen en geiten

De vrees van elke schapen- en geitenhouder. Een prolaps, oftewel lijfbieden bij drachtige ooien waarbij de ooi alles naar buiten perst. Alles over prolaps!

Lees verder
03 mei 2021 5 Tips voor een goed schapendekseizoen

5 Tips voor een goed schapendekseizoen

Het dekseizoen voor de schapen staat weer op het punt van beginnen. Met onderstaande tips kan het dekseizoen niet meer misgaan!

Lees verder
media

Macrovet.nl, zoals met grote letters op onze voorpagina aangegeven noemen wij ons zelf “Dé dierenbenodigdheden en buitenleven specialist”. Dit is niet voor niks, onze familie zit al ruim 50 jaar in de dierenbenodigdheden voor koeien, schapen, varkens, paarden en kleine huisdieren. Sinds 2008 is daarvoor de website Macrovet.nl in het leven geroepen waar u een keuze heeft uit een ruim assortiment.

Meer over ons