9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Schapenstal

Alles wat je nodig hebt voor in de schapenstal zoals een hooiruif, drinkbak, voerbak vind je op deze pagina. In ons ruime assortiment vind je onder andere van het merk Patura kraamhokken, maar kun je ook bij ons terecht voor al je stal- en tuingereedschap.

+ meer informatie

Wat heb je nu precies nodig voor het inrichten van een schapenstal?

Heb je een schuur of een schuilstal waarin je schapen staan, dan moet deze ruim genoeg zijn zodat alle schapen droog kunnen staan en voldoende ruimte hebben. Aangeraden wordt om voor een volwassen ooi 1,4 m² ruimte te creëren. Voor een lam is dit afhankelijk van de leeftijd en verschilt de ruimte van 0.25 - 0.9 m². Een ram heeft vaak iets meer ruimte nodig, tot wel 2m².

Als het gaat om voer- of drinkbakken dan heeft het schaap voldoende ruimte nodig om hierbij te kunnen, zodat de schapen kunnen genieten van hun voeding en voldoende water kunnen drinken.

Wat niet geheel onbelangrijk is om het schapenverblijf met regelmaat te luchten. Dit voorkomt een hoge vochtigheid in de stal en een te hoog gehalte aan ammoniak. Door goed te ventileren helpt dit ook goed om de infectiedruk door ziektekiemen te verlagen.

media

Macrovet.nl, zoals met grote letters op onze voorpagina aangegeven noemen wij ons zelf “Dé dierenbenodigdheden en buitenleven specialist”. Dit is niet voor niks, onze familie zit al ruim 50 jaar in de dierenbenodigdheden voor koeien, schapen, varkens, paarden en kleine huisdieren. Sinds 2008 is daarvoor de website Macrovet.nl in het leven geroepen waar u een keuze heeft uit een ruim assortiment.

Meer over ons