9.4 / 10Klantbeoordelingen

Slakken

Voor het bestrijden van slakken in de tuin kunt u bij ons terecht voor slakkenkorrels. Besteld u voor 15 uur op werkdagen, dan heeft u uw slakkenbest…
Lees meer

Voor het bestrijden van slakken in de tuin kunt u bij ons terecht voor slakkenkorrels. Besteld u voor 15 uur op werkdagen, dan heeft u uw slakkenbestrijding middel de volgende dag al in huis! Ontdekt u gaten in bijvoorbeeld uw hosta plant? Dan weet u genoeg; het is tijd om de slakken te bestrijden met slakkenkorrels.

Slakken bestrijden

Als slakken zeer bedrijvig zijn kunnen ze veel schade aanrichten aan uw planten in de siertuin of moestuin. De slakken hebben aan de plant geknabbeld of helemaal opgegeten. Dit kunnen de huisjesslakken of naaktslakken zijn. Slakken nestelen zich graag in tuinen waar het vochtig is, waar voedsel is en waar ze zich gemakkelijk kunnen verschuilen zoals dicht struikgewas, een composthoop, laagjes takken. De meeste slakken zijn vooral 's nachts actief.

Wanneer slakken bestrijden

Slakken in de tuin zijn vooral actief in het vroege voorjaar en in het najaar, bij vochtig weer. In de volle zon wanneer het droog is, is er minder slakkenoverlast. Zodra u schade aan de plant aantreft, verwijder dan direct de slakken van de plant. Wilt u preventief slakken verwijderen uit de tuin? Doe dit direct na een regenbui, dan komen slakken namelijk tevoorschijn.

Hoe slakkenkorrels gebruiken

Strooi slakkenkorrels, bijvoorbeeld van het merk Bayer Garden, verspreid rondom de door slakken belaagde planten. Doe dit bij voorkeur bij warm en vochtig weer. Gebruik circa 35 korrels per vierkante meter of 70 gram per 100 m2. In verband met het uitkomen van reeds gelegde eieren is het meestal noodzakelijk de behandeling na 1-2 weken te herhalen.